Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. október 17., hétfő

holnap

Nagy elemzést most nem tudok feltenni. A lényeg, kisebb nagyobb megszakításokkal, de további esést várok. OTP esetében 2.900 alá/ környékére kell érkeznie a papírnak az első nagy korrekcióhoz.(utána további esés és új low) Közben lehet egy enyhe korrekciós próbálkozás, de nem szükséges. A csúcstól ma esett 8,4%-ot. Nagy szívfájdalom lesz, ha a felfüggesztés nem jön össze, nagyon számítottam/számítok rá. Ennek ellenére lehet  a sors különös fintora, ha nem lesz kereskedési szünet. Ma megállt és megfordult a jelzett első zónába, ha holnapi napot kioldalazza vagy egy kicsit korrigál, van még esély a réssel nyitásra és a várt felfüggesztésre szerdán, ha nem, hát nem.

Hati esetében az első nagyobb támasz talán 17.200 környéke lehet, ha nem fogja meg, akkor 16.800. Az esés végére még áll a korábban jelzett zóna, de a téglalap két szélét kell jobban figyelni. Holnap még nem várom a zóna elérését, pontosabb elemzés később.

OTP elemzés kiegészítés


Tegnapi OTP elemzéshez az alábbi kiegészítést írtam, melyet csak utólag (késleltetve) teszek most ki a blogra. Az elemzés vasárnap készült egy szűk kör számára. Tekintve, hogy nagy része teljesült az elvárásoknak most közkézre bocsátom.

Kiegészítés:

A korrekció szerkezete 5-3-5, látható, hogy az utolsó ötös hullám egy Ending Diagonal. A háromszög/ék olyan pozícióban, mely sok információt hordoz a számunkra. Milyen információt? Magasabb szintű trend egy hullámának befejezését jelenti, mely jelen esetben a több hónapja tartó esés első korrekciós hullámának végét mutatja, azaz nagy A végét. 

Az ED ezen felül még hordoz jelentést, hirtelen nagy elmozdulás következik, ami legalább a háromszög kiindulási pontjához, jelen esetben 2.900 környékére, illetve alá viszi a papír értékét. Esélyes, hogy valami hír lesz a mozdító rugó. Nem tudom mi lesz ez, lehet az ország leminősítése, lehet az ország részleges fizetésképtelenségének a híre (van alapja hogy erre is gondolok, nem csak az, hogy ismét sikertelen volt a kincstárjegy kibocsátás, más is), de ezen felül bármilyen negatív nemzetközi hír is megfelel. 

A lényeg esélyes egy thrust megjelenése és mivel, akár 7-800 pont is lehet az esés, ami gyorsan következik be, szvsz óriási mértékben benne van a pakliban egy vagy több alkalommal történő felfüggesztés. Sokan ültek be longba, akik nagyon fognak menekülni a papírtól, amikor lehet vele kereskedni és nincs éppen felfüggesztve...

OTP esetében ezért szvsz holnaptól tilos a long pozi felvétele/tartása!!!

Hol lesz a fordulat? E hullám környékén megnő a fordulat forgalom és kicsúszhat a háromszögből. Két metódussal számított célár zóna is egy helyre mutat 3.580-3.800 közé. Magam részéről 3.580-3.635 környékére tenném óráson a tetőt, de ebből kiszúrás lehetséges.

Mikor lesz a fordulat? Korrekció van, altatja az embert, gyors mozgás a tető előtt és után következik majd be. Legkorábban hétfő délután, reálisan kedd, további oldalazás esetén szerda, bár korrekció, ami lassú, de ennél későbbre nem várnám. Kiszámíthatatlan mikor következik be, de a hét első felére várom. A forgalomban már látszik az aktivitás növekedése, olyan a helyzet, mint a gyerekvárás 9. hónapja, amikor már nincs sok hátra és megjelentek az első fájások...

OTP órás "turbózott" chart:Próbáltam kis timeframen is azonosítani a hullámokat, nem vagyok benne biztos, hogy jól sikerült a jelenlegi állás lekövetése. Ha a felfelé menet nem lesz dupla ZZ és már E c alhullámában vagyunk, akkor az ábrán látható a célárzóna, melyből kiszúrhat felfelé az esés előtt. Érdekességnek itt a 15' chart:


OTP - gyors

Szerencsére tört a divergencia a 15' charton, nem lett fordulat, mivel nem lett új mélypont a jelölt szint.

Bux1112 - gyors

Első megálló a piros zóna lehet.

OTP, Bux1112 - gyors

Nem gondoltam volna, hogy ekkora kiugrás lesz a hatiban. Rasnak ezt írtam este célárnak, csakhogy a következő felfelé körre gondoltam, mivel látható volt, hogy itt lehet egy "végár" Ezek szerint ha eljő a nagy C szép magasra megyünk majd, de előtte nagy B és az esés.

Bux1112 15' chart:


Bux1112 órás chart:


Óvatosnak kell lennem a hatival kapcsolatban, mert felületesen nézhettem meg, nagyon zavar a kosár váltás, bár nyilván ennél többről lehet szó.

AZ OTP esetében eddig minden a terv szerint. Nem zárom még ki a dupla ZZ verziót, de jelenleg a célzónában van, eddig tökéletes.

OTP órás chart:


15' chart alapján, akár egy további kilövés is lehet még, azaz lehet dupla ZZ. Tekintve, hogy kicsi a tf, figyelni kell, hogy hosszan nem áll majd fent, az emelkedés vszinu nem lesz tartós.

OTP 15' chart:


Közben naposon is célzónába ért a papír!

OTP napos chart:


Ennyi fért bele az ebédszünetbe! További jó kereskedést!