Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 23 April 2011

Bull vs. Bear - érdekességek

Először a heti sentiment index képe, csökkent a bullish piacot váró befektetők aránya, több mint 10%-al (?!) - Link Ennek a nagy "zarmageddonhoz" a várakozásaink szerint extrém magasnak kellene lennie. (megj.: az előző héten, régen látott magasságokban volt.)

Hol a forgalom? Márciusban 50%-al volt alacsonyabb a BÉT forgalma, mint egy évvel korábban, februárhoz képest 10%-al.  Áprilisban rekord beállítás, másfél évtizedes mélyponton. - LinkLink 2

USA adósbesorolásának negatív kilátásai. Bár nem meglepő, egy ideje sokat hallani róla. Nagyon sokan úgy gondolták, hogy az USA nem vesztheti el a "kockázatmentes" kategóriát, mert  ez egyszerűen nem következhet be, úgy tűnik mégis? - Link

A Görögország megmenekülése csak mítosz volt, átütemezésre készülnek. - Link

Mindenhol van probléma? Európa, USA, Kína, Japán. - Link

...és még lehetne sorolni.

Mit akarok ezzel mondani? A fundamentalista hozzáállás változott, már nem mindenki bullish, előkerültek a negatív hangok. A piacok likviditása csökkent, a kereskedési volumen drasztikusan visszaesett, a sentiment index "hánykolódik". 
Szóval a kérdésre a válasz: Csak annyit, hogy komoly zavarokat látok a piacon, nem tudja a tömeg merre kell menni, mint egy vezért vesztett csorda, mely bármelyik irányba elindulhat és akkor meghallhatjuk majd "az elefánt-dübörgést... :o)"