Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 14 September 2011

OTP - várakozás - csütörtöktől

A fő kérdés, hogy 2. vagy 4. hullám. Ha második, akkor jó eséllyel a felső négyzet a célzóna, melynek elérésére több időre lesz szükség, ha 4. hullám, akkor holnap délután lefordul és elindulhat egy esés. Szép 5-ös szerkezet kialakulására itt is számítok. (az 1-2 hullámból már ki lehet számolni nagy eséllyel a végét!) 

OTP órás chart:



Bux1112 - várakozás - csütörtöktől

Érdekes nap elé nézünk, szvsz nagy ármozgás lesz a holnap. Nem tudom/tudtam eldönteni, hogy kész e a (b) hullám, de az amerikai mozgást látva optimista hangulatot feltételezve, azt mondom, hogy a minimális feltételei megvannak a (b) teljesülésének, ezért jöhet a (c). (magam részéről egy alacsonyabb tf elvártam volna a belezárást, de nem feltétel) Önmagában b hullámról a legkevesebb az ismeretanyag, a mozgását a legnehezebb leírni, célárat mondani rá sokszor lehetetlen, ezért nem is vesződöm vele. Feltételezem, hogy teljesült és jöhet egy óráson is jól látható 5-ös szerkezet felfelé (ha nem, akkor a hati 16.400 környékére lemehet).
Két célár zónát jelöltem ki, ahol az (a) hullámból és az 1-es hullámból számolt zóna a felső, ez lehet az elsődleges, azaz célár 18.100 +. Nagyjából ide mutat a korrekciós trendcsatorna teteje (spike-ot is figyelembe véve), de ide mutat a háromszög alja is (Twer féle vissza teszt !). Ez alapján azt mondanám, hogy időben ez a holnapi napba nem fér bele.

bux1112 órás grafikon:




Ami elbizonytalanít, hogy bár nem elemeztem az SP-t, de nagy eséllyel azt mondom, hogy talán egy háromszög alakult ki 4. hullámban és kész a szerkezet, azaz holnap jöhet egy thrust, ami 100 pontot jelenthet az SP-ben. Érdemes megnézni Daneric elemzését, szerintem reggelre elérhető lesz, mert, ha megállja a helyét a hsz, akkor  ismét a híreket kell figyelni, mert nálunk elindul egy erős 3. hullám lefelé, látva az 1. hullámot, nagyon erős lehet.

Rögzített árfolyamú törlesztés - Irány a short?

Egy ideig azt gondoltam, hogy csak egy újabb rémálom, de hétfőre felébredünk belőle, hisz a józan ész, a szakmai tudás, a következmények, a hatások mérlegelése és annak eredménye erősebb a puszta populizmusnál. DE NEM. Ritkán foglalkozom itt az oldalon fundamentalista alapokon nyugvó dolgokkal, de most ismét megteszem. Csatolom egy blogbejegyzés linket, ami talán politikai oldaltól függetlenül leírja, hogy mi lehet a következménye a döntésnek. 


Elgondolkodtató.  Fundamentalista és TA elemzés alapján is nő lefelé a tér...

Bux elemzés 2011. június 13, negyedéves logaritmikus grafikon az érdekes!

Bux1112 - gyors

15' bux1112 chart:



Esélyes lehet a fenti verzió.

OTP - gyors


Amennyiben 4. hullámról van szó, akkor jelen korrekciónak a vége holnap délutánra várható. Azért tettem feltételesbe, mert nem vagyok biztos benne, hogy az OTP esetében is nem háromszöggel volt dolgunk és most csak egy első hullám ment le és nem a harmadik. Ha csak első, akkor magasabb szintekre lesz várható a papír, mint az előzetesen jelezve volt. Az eddigi csökkenés- belső szerkezetet nem tudok mondani - ideális (b) retracere ment vissza, azaz 50%, akár ki is jelölhető ott a (b) vége, azaz emelkedés jöhet, ami a bux1112-t is viheti felfelé. Egy picivel nagyobb eséllyel még csak (b) 2. alhullámát láttuk, de nem árt az óvatosság, mert alapszabály, hogy (c) hullámmal szemben tilos pozit nyitni!

Bux1112 és OTP - várakozás - szerdától

Kezdeném először a hetes képpel, melyet sokszor emlegettem a megjegyzésekben.

Bux hetes grafikon:


Egyenlőre nehéz megmondani, hogy az esés 5/1 vagy  5/5 hulláma ért véget, ami esetleg lehet a piros 3/5/x hullám is.

Az index mozgását két papír mozgása befolyásolja jelentősen, az egyik az OTP, a másik a MOL. Charlie rakott fel egy MOL ábrát a napokban, itt egy OTP.

OTP órás ábra:


A legoptimistább jelölés van az ábrán, azaz ZZ-ben megy fel a 4. hullám korrekciója. Igaz erre kicsi az esély. Amennyiben valamiféle flat korrekció lesz (sőt OTP esetében egy dupla korrekcióra nagyobb esélyt látok), akkor a jelenlegi csúcs fölé már nem nagyon fog menni. Ez gyorsan ki fog derülni, ha 3.570 alá benéz, akkor nagyobb eséllyel lesz flat a korrekció. 3.500 egyenlőre erős támasz.

Az órás Bux grafikont szemlélve, a felfelé jövetel elért egy ideális szintet (megjegyzésben említett 38,2%), innen esés jön. Az esés mélysége fogja megmondani (adhat jelzést), hogy flat korrekció, vagy ZZ lesz a vége. Ugyanaz, mint az OTP esetében a helyzet. (a különbség fennállhat, hogy 4. hullám vagy 2.!)

Bux1112 órás chart: