Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 18 August 2023

Bux - 08.18

Az indikátorok fenntartható bull jelzése nem volt véletlen. Egy kisebb korrekció után -melyre a lehetőség szépen látszott - újabb, immáron történelmi csúcs érkezett a magyar piacra.

A hetes rsi kép túlvettséget mutat, a napos képen egy klimax-divergencia lehetősége bontakozik ki, ráadásul csatornatetőnél az árfolyam, a havi képen pedig lehetséges elakadás előtti jelzés látszik. Naposon trend végi long indikátor jelzés, ami az  esetek többségében nem éri el a távoli célárat, nagy a besülés valószínűsége, ezzel együtt ugyanakkor valamilyen szintű - akár minimális - emelkedésre még lehetőséget mutat.

Az ilyen szituációkban a tető eltalálása, de még a zónáé is rendkivül nehéz, azonban amit jó eséllyel előre jelezhetünk az a hirtelen és erős déli irányú elmozdulás lehetősége, amely több száz pontos esést hozhat nagyon rövid idő alatt, letörve az előző támaszt és akár első kisérletre az emelkedő csatorna alját.


Mindenesetre elgondolkodtató tény, hogy továbbra is recesszióban a magyar gazdaság a tőzsdeindex pedig új, ráadásul történelmi csúcson!