Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2018. július 19., csütörtök

Richter

Aki nem ismeri az elméletet, az inkább ne olvassa el a következő sorokat. 

A richter ma hatalmasat ment, a pa alapján arra gondolok, hogy egy ED verzió fut. A különböző chartok kicsit eltérő képet adnak, illetve két verzió (+1 permutáció) szerinti mozgást vizionálok előre, majd az idő eldönti, hogy melyik az esélyesebb. Az egyik verzió szerint A/5/ED/a-b-c|-a-b-c|-a-b-y-x-a-b-w szerkezetből indult ma fel az emelkedés. Az indikátor képek erőteljes túladottságot jeleznek, a fenntartható bear zónába zuhant a legtöbb tf-n a piac (napos alatt az összes), innen indult a vételi erő, amit megelőzhetett egy long kapituláció. A gyors felmenetel minden bizonnyal egy SQ volt, óráson kétszer is rsi 100-ig jutott az indikátor (investing alapján - CET 21:24  a valóságban nem jutott olyan magasra), ami azt jelzi, hogy teljes mértékben elfogytak az eladók. A belső szerkezet alapján a fent leírt szerkezetet tartom elsődlegesnek, ugyanakkor nem tudom kizárni, hogy A/5 vagy ennek alternatívája A/3/5 készült el. 

Az első verzió a belső szerkezet és azért szimpatikus, mert a piaci szereplőknek legalább egyszer nagyon fájhat, továbbá megjött az igen sorom, a célár (4480) a dZZ dobozom alját jelentette az első verzióban, illetve nagyobb tf dobozok és fibók mutattak ide. A célár cluster, az erővonalak itt sokasodtak, igaz a különböző tf-k esetében, a dZZ második ZZ-jének doboza feletti tf-k, célárainak szórástávolsága nem volt ennyire egyértelmű, de hát ezért szeretem a dobozokat és a multitimeframe elemzési rendszert.

Az elmélet ismertében le tudjátok vonni a következtetést, hogy melyik esetben mi következik. Amire nagyon fogok figyelni az az, hogy naposon legyen egy H-HL-HH triumvirátus és minimum a bear ellenállás zónáján támaszkodjon meg a piac. Amíg ez nem történik meg addig bear a piac. Nyilván a verziók közötti döntést a piac hozza meg, figyelni kell a pa-ra és jó pár nap szükség lehet a válaszra. Két dolgot fogok figyelni a felfelé körben - a korábban említettek mellett - a doboz által adott célárat, zónát, hogy ott mit csinál a piac, a másik a báziscsatorna kialakulására, megtörténik-e.

A mai mozgás alapján nem tartom kizártnak, hogy bármelyik verzió esetében felfüggesztik a papírt vagy napi limittel fog mozogni, egyszer, de talán a kétszeri esetet sem lehet kizárni! 

Jó kereskedést mindenkinek! Nyilvánosan a Richtert egy időre hanyagolom.

Reggeli gyors (EUR/HUF, USD/HUF)

A chartokon a várt, előrejelzett mozgás halad északra, gyengül a forint. Véleményem szerint a felfelé tartó hullám mindkét charton egy c of B (kisebb eséllyel egy c of 2). Mindkét termék esetében B egy flat hullám lehet, az ideális zónákat jelöltem a charton, ahonnan fordulat jó eséllyel bekövetkezhet. Running flat esetében mélyebbről indulnak délre a keresztek, ezért egy esetlegesen kialakuló csúzlira érdemes figyelni. A célzóna ideális, de kis eséllyel fölé is mehetnek a keresztek, ezt napos alatti tf mozgásból lehet majd kalkulálni, ha kialakul c/4.

EUR/HUF napos chart:


USD/HUF 3 napos chart: