Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 24 February 2013

USD/HUF kereszt

Egyre kevesebb az esélye annak, hogy a dollár vonatkozásában további gyengülés következik be. A korábban felrajzolt ED verzióval a problémám, hogy nem lőtt ki északnak a piac. Ennek ellenére felrajzoltam azt a lehetőséget, amire a piac átfogó alakulása (részvény) miatt még látok esélyt és az elsődleges verziómnak tekintem, még akkor is, ha az esélye már nálam sem sokkal nagyobb, mint a lefordulásénak.

USD/HUF kereszt napos chart:


OTP - I. rész

Első részben a nagyobb tf-s elemzést teszem fel. A kisebbet csak késleltetve, ennek nyomos oka van, az oldalt sokan olvassák és nem akarok olyan elemzést feltenni, amiben erős kereskedési lehetőség van benne, mert sokan felelőtlenül ugranának pozícióba és ha nem lesz igazam, akkor komoly veszteséget könyvelhetnek el. A pénteki történtek után, ezért igyekszem kicsit óvatosabb lenni. Az elemzés még nagyon messze van a pozicióba való belépéstől, ahhoz még nagyon sok mindent meg kell nézni, elemezni és dönteni.

A hetes chart véleményem szerint továbbra is negatív a piac képe, további esés fog következni, nagy eséllyel. Célzónáról tökéletesen lefordult. Továbbra is 4500 elérésének útját figyelem, nem zárom ki 4000-4200 elérését, de egyenlőre nincs elég adat hozzá.

OTP hetes chart:


Korábban feltett fraktálos ábra alapján vártam még egy felfelé kört, amit a piac igazolt az új csúcs elérésével, most lefordulás jön, a kérdés, hogy után lesz-e még egy felkör új csúcsra vagy sem. Nem elsődleges verzió, de figyelni kell erre is.

OTP hetes chart:

Napos chart szintén negatív kilátással rendelkezik. További esés jöhet.

OTP napi chart:


SP - napos

Akartam írni egy SP elemzést is a dow után, de a mester Cimballi megelőzött, nyilván sokkal mélyebb és jobb elemzést írt, mint amit én csináltam volna, ezért inkább a napi chartom mellé beteszem a cikk linkjét.

SP elemzés link.

SP napos chart:


Dow

A havi charton egyenlőre egy fehér gyertya van, lassan vége a hónapnak, lehet meg is marad? Szerintem esélyes, hogy igen, de a jövő hétre esést várok, min. 100 pont nagyságrendben, ezért határeset lehet, egy doji is simán odakerülhet majd.

Dow havi chart:


Kisebb tf-re a határidő (mini) chartjával mutatom a várakozásomat (YMH3). Lefelé szerintem egy impulse jött, felfelé pedig egy csatornában haladó korrekciós ZZ hullám ment felfelé. Belső számozással nem foglalkozom, ezen a rendszeren még gyakorlok, inkább kereskedésre jó, mint elemzés írásra. Ideális 78,6-os fibohoz ért a piac, ennek környékéről hétfőn-kedden lefordulást várok.

YMH3 '30 chart:


A lefelé tartó hullám éles volt, ezért esélyes lehet egy ED kialakulása, amennyiben nem ED alakul és átviszi a 4H-n a csatorna alját, akkor esélyes, hogy egy magasabb szintű korrekció indult meg (vagy fordulat, de egyenlőre nincs ok arra, hogy ne csak korrekcióként kezeljük az esést) A várakozásom szerinti célzónát jelöltem, de ED esetén előfordulhat, hogy nem megy le odáig a piac.

YMH3 4H chart: