Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 17 March 2020

Gold/arany

Lejött a várt zónában. Amennyiben korrekció lesz, akkor itt egy jó ideig el fog oldalazni a piac, amennyiben fordulatról van szó, akkor gyors mozgással le kell törni az 1350-es szintet.

Korábbi chart:


Aktuális havi chart:


EUR/HUF

Átnéztem a forint euro keresztet. várnék egy visszatesztet a jelzett zónába, ezt követően lehet a további mozgásról elképzeléseket felállítani. Egyelőre long a piac, a felfelé haladó hullám nem készült el.

EIR/HUF 4H chart:


A chart alapján elképzelhető a korábban jelzett 358-360-as szint, immár van indok, ami miatt ezekben a magasságokba is elmehet a piac. A korábban gondolt lefelé kört nem igazolta vissza a piac, fordulós jelzés és trigger nem jött létre, várhatóan a következőkben is az északi irány lesz az uralkodó.

KV mellől

Óriási volatilitás, nagyon nehéz pontos célárakat számolni, mert bár a charton nem látszik (arányos), igencsak kis távolságok is a korábbi napi mozgások többszöröse lehet pontban. Azt javaslom mindenkinek, hogy hallgasson meg tapasztalt tradereket, akiknek nem ez az első tőzsdei pánikjuk, azaz élőben részt vettek, érezték már saját bőrükön a válság karakterisztikáját és hallgassák meg a tanácsaikat!

A pánikhangulat sok brókercég alkalmazottait is elérte, kezdenek túllengeni a reakciók az indokolt kockázatkezelés határain. Tegnap hallottam, hogy van olyan bróker/bank, aki a forex kereskedésben is jelentős korlátozásokat akar bevezetni, miközben a legtöbb deviza volatilitása nem összehasonlítható mondjuk a részvény és index piacokkal, minimális a réskockázat és nincsenek felfüggesztések. Ha jók az információim van, ahol már nem lehet tőkeáttételes shortot nyitni részvényekre, azt nem tudom, hogy ez esetleg a bux határidő eladására is kiterjed-e vagy sem.

EUR/HUF: Az volt a gondolatom, hogy megálló következik, meglepő módon zárnak a carry tradesek, ami sokakat meglepetésként ért. Úgy látszik nem ezt a verziót támogatta a piac és lehet közben a carry tradesek meg zártak, legalábbis a forint korona keresztben február végétől meglévő erősödés, akár erre is utalhat.

Korábban említettük, hogy az EUR/HUF árfolyamban a chart alapján, nagyobb tf-n, akár a 400 forintos ár is benne lehet. A verzióról Kisbandi barátommal (CET 12:48, közben előkerült egy rajza is róla, remélem nem haragszik, ha megosztom a bejegyzés végén) kialakított közös álláspont szerint csak egy világméretű válság esetében lehet szó, mert ez annyira extrémnek tűnt. Itt szeretném jelezni, hogy már nem annyira extrém! 

Kisebb idősíkra lenézve, a mostani, tegnapi szint egy lehetséges célár, ha átlépi a piac, akkor elő kell venni a korábban marginálisan, de már említett 358-360-as szintet.

A tegnapi szint lehet egy ellenállás, sőt egy kész szerkezetet is be tudok számozni, megnyúlt 5/5 és 5. hullám képében. Short jel nincs, de evidenciában tartom ezt az elképzelést is. 


Piacok: Ahogy tegnap írtam, ma vagy holnap lehet egy nagyobb lokális alj, amiből korrekció indulhat északnak és lehet egy oldalazás, a korábbi lokális tető (múlt hét) érintésével, fölé szúrásával. Most ennek a bekövetkezését, megerősítését figyelem.


CET 12:48

Kisbandi chartja: