Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 28 June 2019

Bux

Nyaralás előtt dobok egy frissítést a buxra. A charton a kritikus szinteket (Critical Level - CL) és a lehetséges bull célzónákat jelöltem (1.-2.).

A CL1. áttörése után arra kell/ lehet figyelni, hogy a második szintet is töri-e a piac, mert ebben az esetben akár bullos lehet a folytatás és az első, extrémebb esetben a második zóna is elérhetővé válik. Az újabb és újabb információkból lehet majd pontosabb értékeket számolni.

Az előző bejegyzésben jelzett támasz letörése esetén átmenetileg vagy tartósan bear lehet a piac. Van esély egy arra, hogy egy szélesebb sávban maradjon az index és újra 41.400 környékére jusson, de egy momentumosabb esés megindulása esetén arra lehet számolni, hogy megindulunk a 33-34K-s régió felé.

Az OTP képe nagyon bearish, ezt mondom már egy jó ideje, szépet is esett a piac, ahogy azt a korábbi bejegyzés alapján látható, ha nem sikerül valahol itt 11.200-11.400 környékén támaszt fogni, akkor 10.400 környékéig is folytatódhat az esés (napos/hetes tf), ez pedig a buxot is húzni fogja, mint legfőbb komponens.
 
Nyár van, lassulhat a piac és az amúgy is alacsony likvidítás miatt torz és akár hirtelen mozgások is lehetnek a határidőben, a marge pedig -500-700 és +200-300 pont között is mozoghat majd, ami megnehezíti a kereskedést és a stopok elhelyezését. A mai első órás 78 db-os forgalom is megerősíti az elképzelést. A forgalom megugrására, ezzel együtt a KT kiszélesedésére momentumos mozgás előtt, vagy közben lehet számítani. A stop nem lehet más csak piaci!!!
 
Bux 4H chart:
 
 
Szubjektív százalékaim:

1) támasz letörése esetén 45% sáv - 55% százalék hírtelen szakadás (CL 1. törése esetén újra kell gondolni!)

2) Cl 2. törése esetén 75% (D1 fölé zárás és follow through) az első zóna elérése, 25% a fals kitörés (gondolom itt nem lesz megerősítő mozgás).

A többi lehetőséget egyelőre háttérből figyelem majd (de csak akkor ha visszajövök a tengerpartról).