Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 3 January 2012

A mai nap tanulsága

Azt hiszem ma nem csak nekem égett bele az agyamba kitörölhetetlenül, hogy az LD 5. hulláma szinte soha nem éri el az ék szárát, hanem előtte megfordul.

OTP- gyors 3

Percesen csak egy elképzelés, nem kereskedési céllal, ha hozza, akkor lehet a nagyobb képben gondolkozni. Ezt is felülírhatja gyorsan a piac, hisz perces ábra, arra jó, hogy ráhangolódjunk.

OTP 1' chart:


CET: 11:32

Optimista volt a háromszög, legalábbis nagyon úgy tűnik.




OTP - gyors 2 - órás ábra

Az órás ábrán továbbra is negatívak a kilátások, de minden a terv szerint alakul, előbújt a reggeli vad bikatámadás után a medve.

OTP órás chart:



OTP - gyors

RSI bear ellenállásról lefordult a piac. Oszcillátorok egy bearish trendfordulós jelzést mutatnak 10 perces charton!


Mire felraktam el is indult lefelé.

OTP - várakozás keddtől

Folyamatosan azon hezitáltam az elmúlt időszakban, hogy már a lefelé menő hullámban vagyunk és véget ért a korrekció, vagy még a korrekcióban vagyunk. A tömegekben ez a hezitáció az első hullám idején szokott felmerülni.

Az RSI sok esetben segítheti a kereskedést. A momentumindikátorok segítenek azonosítani és kiegészítik azokat az információkat, alakzatokat melyek az ár grafikonon megjelennek. Már tegnap előtt észrevettem, de nem tulajdonítottam neki mélyebb értelmet, csak annyit, hogy az RSI a bear verziót támogatja.  Behatolt az indikátor a bear ellenállás zónájában, majd pedig - jelenleg kialakulóban - egy bearish slingshotot mutat a grafikon. Bár a tegnapi visszaemelkedés óráson nem támasztotta alá - írtam, hogy a belépési jelzés nem történt meg - de újból lefordult óráson az ellenállásról, továbbra is ott van és él a jelzés, csak megerősítés kell hozzá.

Azt kell mondanoma tegnapi mozgás után, hogy nagyon nagy eséllyel vége az emelkedésnek (nem azt jelenti, hogy nem megyünk fel, hisz jön egy második hullám), vége az intermediate C hullámnak. 

A C hullám esetében teljesültek a feltételek, amit egy expanding ED irányában támaszthatunk, melyről pár nappal ezelőtt már értekeztem egy elemzésben.  Link

Régi ideám, hogy a magyar piac megelőzi a USA piacot. A kétségek ott kezdtek el ébredezni bennem, hogy amerika az utolsó nagy támadásra készülhet, nagy eséllyel egy utolsó 5. hullámra felfelé. Majd elindulhat ott is az esés.

A csúcsra egy irányszám volt december 27. Két kereskedési nappal korábban láthattuk a csúcsot, nem ment nagyon magasra, de ott volt.

Összességében 90%-os bizonyossággal azt gondolom és azt fogom a továbbiakban követni, amíg a piac nem írja felül, hogy lefelé egy LD-ben vagyunk, vége a korrekciónak és indul az esés. Természetesen figyelem a többi verziót a szemem sarkából, de mélyebben nem fogok foglalkozni vele, hacsak a piac mást nem mond.

Egy elemző mindig tévedhet, a mai naptól további megerősítést várok a fenti verzióra!

A longosok most gondolom remegnek, főleg, ha a mai nap látunk egy újabb mélypontot. Ezért fontos a stop losst minden esetben kirakni! 

Az esetek nagy százakában LD esetén magas retrace szintre megy a piac vissza. Ez jó hír a shortokat nyitni szándékozók számára, mert jó belépési pontokat kínálhat a piac.

OTP órás chartok:




Az elemzés megírása közben kinyitott a piac, réssel fel, ez elgondolkoztató, mert törölheti a fentieket...

Bux1212

A határidő kilépett a megrajzolt ékből, az esés nagy eséllyel megkezdődött. Intermediate (C) hullám célzónájának szélét alulról egy felszúrás erejéig érintette. Többet vártam volna tőle, de az év végi inlikvid piacon nem futotta többre. Jön majd még felfelé egy korrekció, de ennek mértéke még kérdés. Bux esetében a minimális elvárások teljesültek.

Bux1212 napos chart:




Igen, jól látjátok egyre nagyobb mellszélességgel állok a bear verziók mellé, nagyon nagy eséllyel elindult a Primary 3. hullám lefelé, annak valamely nagyon kis tf-n látható első ciklusában vagyunk. Jöhet még egy korrekció felfelé, majd elindulhat egy komolyabb esés. A felfelé korrekció esetében akár egy ZZ-t, vagy dZZ-t is el tudok képzelni. (azaz optimista hangulat függvényében egy magas retracet), ami akár a korábbi csúcsok alá is viheti a piacot.