Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 28 May 2011

EWI - Global Market Perspective

Amerikai idő szerint május 31-ig ingyenesen letölthető a fenti kiadvány az EWI oldaláról. Jó olvasást! link

Blogger problémák

Annak ellenére, hogy a blogger állapot jelzője nem jelez hibát, jelenleg az oldalon a megjegyzések nem láthatóak.
Csak remélni tudom, hogy nem fordul elő a korábbiakhoz hasonló hiba. Ha gond lenne az elérhetőségem Drian875@gmail.com.

Mol várakozás - 2011. 22. hét I.

A mol várakozásokon sokat nem változtatok, maximum a kék vonalig mehet fel, majd esés, a korábbi ábrán látható piros négyzetből megpróbálhat kitörni felfelé, ha sikerül, max a kék vonalig mehet, onnan esés és új low. 
Korábbi elemzés link

Mol napos chart:



OTP várakozás - 2011. 22. hét I.

A jövő héten hétfőn - amennyiben jók az információim - amerika és anglia zárva lesz. Az ilyen napokon általában kicsi forgalom mellett oldalazó kereskedés szokott lenni. A keddi nap hónap vége. Nagy esésre a hét első két napjában nem számítok. 50 napos átlag 6.040 környékén egy könnyebb támasz, 6.130 környéke erős ellenállás, ha átviszi 6.200 környékén van egy másik erős ellenállás. Meglehetősen szűk ez a sáv 6.040-6.130. Esélyes a kitörés valamelyik irányba, de valószínű vissza is rántják a papírt. A CHF/HUF kereszt, jelenleg kedvezőtlen a bankpapír számára, a hó vége pedig a pozícióját erősíti. 5.950 szintén támasztja alulról a papírt. Keddig nem várok hatalmas mozgást.(amennyiben valami világrengető dolog következik be, nyilván a papír is reagálni fog rá)

OTP napos chart:


OTP órás chart:


OTP - távoli kép

Miért néztem meg az OTP hetes ábráját, nos két okom volt rá, egyrészt esik az eső, ami miatt a tervezett munkámat nem tudom megcsinálni, így sok időm maradt, másrészt a napi chartot szemlélve nem állt össze a kép a jövőről, legalábbis az ideális retrace szintet (61,8%) átlépte az emelkedésben az index, tehát nem biztos, hogy a teljes felfelé menet kész. A következőkben csak egy elvi lehetőséget teszek fel, hetes ábrán, melynek bekövetkezése hónapok kérdése. A nagy esés utáni emelkedést vizsgáltam, melynek korrekciós szerkezete került a középpontba. Első ránézésre látszik az 5 felfelé tartó hullám, majd 3 le, utána viszont egy széles sávban történő oldalazás van csak a piacon. Nekem úgy tűnik ez hasonló, mint a Bux, lehetséges a C pozíciójában egy ED. (?)  Egy 5-3-5 szerkezet, ahol az utolsó 5 hullám (belső szerkezete 3-3-3-3-3) egy ending diagonal. A FIBO ráccsal előrevetített befejezés olyan augusztus-szeptember magassága (cca., nem számítás). A forgalmi adatok részben alátámasztják a leírtakat. ED esetében a csúcsoknál kiemelkedő forgalom,ami azonban folyamatosan csökken, ez a csökkenés jól láthatóan a 3. csúcsnál magasabb, mint az első kettő esetében. (a csúcs környéki forgalom azonban alatta marad az egyenesnek!) A háromszög nagy megközelítésben 6.800 környékére mutat, ami egyben a következő retrace szint (78,6%). Érdekes, hogy Charlie egy másik hullámmódszert alkalmazva is hasonló árra következtetett, sajnos az ő tf-jére nem emlékszem.  
Nos, akkor az ábra. Piros számozással. Az alsó piros vonal szaggatott, a 4. pont nincs kijelölve, ami feltétlen szükséges hozzá. 

OTP hetes chart:


Figyelem! Ez egy elgondolás, mely a bull verziója a papír jövőjének. Nehogy valaki ez alapján longolni kezdje! Az ábrán is látszik, hogy kell még lefelé tér a 4. hullám kiteljesedéséhez!