Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 12 August 2020

Veszély

Korai még, talán túlságosan is, de előállni látszik egy olyan konfiguráció, ami azt mondja, hogy hamarosan pánik lehet a piacokon. Nem olyan, mint ami februárban volt, hanem annál sokkal komolyabb! Az időpont előrejelzése továbbra is nehéz, legkorábban augusztus végére gondolok, de a valószínűbb, hogy a folyamatok elindulására szeptemberig várni kell, az igazi pánik pedig hetekkel később érkezhet.

Mit jelenthez ez? Azt, hogy aki nem tesz stopot (csak piaci fog működni, a limitest átugorhatja a piac), aki tőkeáttétellel kereskedik megfelelő tudás nélkül, az bukhatja a számláját, aki hitellel teszi mindezt (komolyan vannak ilyenek), azok jókora mínuszba fognak kerülni. Nem lesz, vagy csak minimális korrekció egy-egy méretesebb esés után és minden bizonnyal lesz pánik nap, vagy pánik napok, amikor 10%-ot meghaladja az esés mértéke (USA is!) és mindenki menekülni fog a longtól.

Biztosan bekövetkezik? Ezt előre nehéz megjósolni, ugyanakkor komoly esély van rá a chart alapján. Jelenleg szerintem még nem érdemes rá pozíciót nyitni, meg kell várni, amíg kialakul egy short konfiguráció, de amennyiben ez megjelenik, akkor a céláras zárás helyett stop managelési technika lesz az igazán kifizetődő megoldás egy-egy setup esetén.

OTP

Kis tf-n a következő mozgásra számítok a közeljövőben:


A hangulat gyengült a piacokon, egy felszúrás még mindig belefér 11K-ra.. Ennek a valószínűsége azonban már csökkent (10990-es tegnapi tető elfogadható a korábbi várakozásoktól - a min. 11K elérése - tulajdonképpen teljesültnek tekinthető).
A fenti verzió a bullish szcennárió melletti korrekciós szinteket mutatja.