Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 8 December 2010

SP 500 - távoli kép

Néhány esetben már írtam az SP-re vonatkozó scennárióról. (Linkek: nov. 28 , okt. 18). Amiért most elővettem,  az az a tény, hogy sokan azt gondolják megindult a piac fölfelé cél az 1.350-es zóna. Nekem most más a véleményem. Elliott szerint minden ciklusban van egy "sharp" és egy "sideways"-nek hívott formáció a 2. és a 4. hullámban,  felváltva, ha a másodikban sharp volt, akkor a negyedig sideways lesz. Nos pontosan ez az, amit a nagy  napos charton mostis  látunk. 
Ennek a "fel-le-fel-le" hullámnak láttuk az első lefelé és az első felfelé hullámat, de ettől még nem lesz sideways, ha a számozás jó, akkor még el kell indulnia lefelé, majd csak utána lesz lehetőség áttörni az 1.240-es szint környékét. Azaz a piacnak lefelé kell mennie a tágan értelmezett 1.180 környékére.

Napos chart:




OTP- várakozás 10.12.09

Lényeges dolog nem történt ma a piacon, a korábban leírtak szerint várom az elmozdulást. Majdnem minden igaz erre a papírra is, amit a bux1012-nél említettem. Nem kardinális kérdés az 5.400 elérése, de a mai nap után valamivel több esélyt látok rá, mint tegnap.

Bux1012 - várakozás 10.12.09

A korábbiakban leírt szinteken, illetve alatta maradt a piac, a várt maximum célár körzetét érintette. 

A trend fordulatára utaló jelek:
  • Zárás közelében egy doji alakult ki, mely leginkább egy hosszú lábú dojira emlékeztet. A megtorpanás, a fordulat jele lehet.
  • Elérte a korábban számolt célár zónáját (emelkedés még lehet benne egy pici)
  • a gyors sztochasztikus oszcillátorok már vételi jelzésen vannak ( lassúak még nem!)
A fentiekhez mindenképpen szükséges egy megerősítés a holnapi nap folyamán! Amennyiben megtörténik tartom magam a korábban leírt verzióhoz.

Órás chart:

(Bocsánat, hogy minden nap újrarajzolt ábrám van, de valami miatt a grafikon rajzoló rendszer napok óta nem menti el a rajzokat. Remélem hamarosan megoldódik a technikai probléma)