Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 11 August 2012

OTP - gondolat

Ma eszembe jutott, hogy van egy régi ábrám, ahol hetes szinten folyamatosan fogta az emelkedést egy fentről jövő csatorna, gyakorlatilag ez volt a februári emelkedés erős ellenállása. A mostani emelkedés és az idő miatt bizonyára fölé került a papír és igen, íme:

OTP hetes chart:
Kicsi távolabbról is mutatom:


A 2007-ben indult esést is figyelembe véve, nincs e felett csak egy erős csatorna, ami ellenállásként viselkedhet és nyilván az átlépett csatorna tető immár támaszként fog viselkedni. Ha hozzátesszük, hogy alulról pedig a 2009-es mélypontról jövő csatorna aljról pattant fel, akkor azt látjuk, hogy alulról két erős támasza van a papírnak, térben nagyon közel egymáshoz, míg fent "légüres" tér. Ezek a rajzok a bull verzió irányába mutatnak.


Ha emelkedés lesz, akkor érdemes a felső csatornát figyelni, nagyon erős ellenállás. Ha ez alapján az emelkedés maximális, de reális értékét akarjuk meghatározni, akkor a következő célzónát lehet a realitások mentén elfogadni.


Mindez persze egyenlőre játék a grafikonnal, ennyi információ még nagyon kevés egy korrekt elemzéshez, ua. elgondolkoztató a következtetés.

Mindkét irányra nyitott vagyok, ha nem sikerül a napos charton jelzett piros szaggatott vonalat átlépni, akkor az emelkedés verziója helyett egy erős bear verziónak nőhet meg az esélye. Természetesen a nagy kép nem a kereskedés miatt fontos, ezen a tf-n nagyon kevesen kereskednek, s azok sem mi vagyunk.