Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 25 November 2012

OTP

Napos

Elérte a célzónát a piac. Ennyi akár elég is lehetne, de nem vagyok biztos, hogy teljes, csak egy nagy spike erejéig ment le, ebbe még nagyon benne lehet, hogy visszamegy, még akkor is, ha naposon ez fordulós jelzésnek tűnik. A hét elején kiderül. A spike-ok miatt vagyok bizonytalan, bár (A)=(C) szinte teljesen megvan, célzóna is rendben, de egy gyertya még nem jelent fordulós jelzést. Naposon nem lehet nyilatkozni felelősen a fordulatról.

OTP napos chart:


A lefelé jövetel négyes hullám karakterjegyeit hordozza, elég éles volt az esés, ráadásul egyenlőre a csatornát sem látszik törni. A bull támaszon fordult a piac, szerintem ez fogni fogja a papírt, ez a negyedik hullám karakterjegye. 

Órás

Óráson nem látok a pénteki emelkedéshez hasonló korrekciót a lefelé jövetelben. Nem szabad elfelejteni, hogy van egy hír a piacon, a leminősítés, de tudjátok nem érdekelnek a hírek, illetve csak annyiban, hogy szeretem őket, mivel jól lehet keresni a hírekkel, főleg akkor, ha Elliott szerint épp a másik irányba várom a mozgást. 
Volt már egy ilyen szituáció, de ja vu az érzés, akik újak csatolom a november 25-ei OTP leminősítés kapcsán publikált két cikket. (Link, a hírekről, OTP nov. 26.). Szóval a bank leminősítése utáni kereskedési nap 6%-ot emelkedett a piac, pedig erős hír volt :o). 
Legyetek óvatosak, hétvége volt, nem kell fejetlenül azonnal poziba lépni. A felfelé menet biztosan impulse volt. aminek a hétvégével akár vége is lehetett, indulhat egy második hullám délnek. Mivel nem kész a szerkezet és nem tudom, hol lehet az 5. vége, csak tippelni tudok, egyenlőre a korrekció ideális végének 3840-3860 körüli zónát gondolom. Nézzük mi történik, mert veszélyes bearish csúzli is kialakulhat óráson, figyeljetek rá! Én egy jó Lindára várok, RSI-n 40 környékére egy horgot...