Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 10 April 2013

DOW - YMM3

Nézem a dow határidejént, a YMM3-t. Meglehetősen bull a piac, egyenlőre újabb csúcsok jöhetnek. 15 perces a legnagyobb chart, amit most nézek, ezt ne felejtsétek. A megjegyzésbe írom le az észrevételeimet!

Setup

Volt ma egy kérdés a blogon, de inkább egy rövid bejegyzést írok róla.

Alapvetően Cimballi vonal híve vagyok, az ő kereskedési rendszerét tanulmányozom, illetve teszek arra kísérletet  hogy elsajátítsam, pontosabban arra az alapra, elvrendszerre sajátot építsek. Cimballi filózófiája röviden úgy néz ki, hogy kontextus-setup-trigger az én olvasatomban.

Elliotti összefüggések adják a kontextust, a várakozást a piac mozgásra vonatkozóan, illetve határoznak meg a kockázatkezelés területén változókat (pl.: stop, poziméret, poziciómanagement stb.) Nem lép pozícióba, csak figyeli a piacot, egy képet fest magának róla. Sokan, akik olvasnak elliottos elemzéseket itt követik el a hibát, hogy egy várakozás alapján lépnek pozícióba, egyébként szerintem innen származik az elmélet rengeteg érzelmileg túlfűtött ellenzője, vagyonokat dobnak vagy dobtak el, mert nem lépnek tovább, nem mélyítik el a tudást, csak a felszínt látják.
Én is szenvedtem ettől, az elemzés, várakozás alapján léptem pozícióba, tudom amikor kiegyensúlyozott a tréder/elemző bizony 80-90%-os találati arány is el lehet érni, majd megjön a "big-face" vagy egy pillanatnyi kiegyensúlyozatlanság és pillanatok alatt el lehet dobni az egész nyereséget, higgyetek nekem tapasztalatból beszélek! Mindez azért, mert kimarad a következő két, de annál fontosabb lépés a setup és a trigger.

A setup gyertyák azok az alakzatok, amik vagy fordulóra, vagy a trend további folytatására utalnak. Kár lenne erről írni, mert ezt mindenkinek saját magának kell megtalálnia, a saját számára legmegfelelőbbeket, rengeteg van, tele van velük a net.  Azért, hogy egyet említsek példaként mondom a Lindahl vételi - eladási jelzés tipikusan ilyen, igaz elég bonyolult. A trigger pedig az az utolsó gyertya jelzés, amire a sell vagy buy gombot megnyomja az ember.

nyugdíj

Alapvetően az öngondoskodás híve vagyok, talán azért, mert ahhoz a korosztályhoz tartozok, akik esetében a felosztó-kirovó rendszer már most jól láthatóan nem fog tudni "normális" életszínvonalat biztosítani, talán azért, mert közgazdászként jó előre lehet látni, hogy mi lesz a nyugdíjasokkal 20-30 év múlva. A magyar emberek többsége, de talán a nyugati világ egy jelentős részéről is lehet beszélni nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, kevés embernek van ilyen jellegű megtakarítása, még kevesebben növelik azt. Nem értettem egyet a nyugdíjpénzek államosításával, sőt óriási kockázatot látok ebben a helyzetben, amikor pillanatnyi haszonért cserébe több millió leendő nyugdíjast küldünk az éhhalál szélére ... Persze lehet ezzel vitatkozni, hiszen én sem látom előre a jövőt 20-30 évre, de a több lábon állás szerintem ilyen esetben nem egy rossz lépés.

Találtam ezzel kapcsolatban egy cikket, íme: Link

Mindenkinek ajánlom, főleg azoknak, akik még tehetnek az ellen, hogy elkerüljék ezt a csapdát!

USD/HUF - gyors

Egyenlőre célzónából fordult.


EUR/HUf

Időben korábban érheti el a célzónát, pontosabban el is érte, hamarosan gyengülni fog a forint.

EUR/HUF napos chart:


USD/HUF kereszt

Ez a negyedik hullám tér lehet nagy eséllyel az esés célzónája, alá szeretne menni a kereszt árfolyam.

USD 4H chart:


OTP

Kimondhatjuk, amit korábban rajzoltam, hogy fordulós pont volt az OTP-ben naposon. Hamarosan az is kiderülhet, hogy a csúcstól mi ment lefelé, egy LD jön, vagy egy dZZ, mint negyedik hullám.

OTP napos chart:


Az aljtól felfelé korrekciós jegyeket hordozó hullám megy felfelé, gyanús, hogy nagyon hamar vége lehet, szvsz max 4600 fölé juthat egy picivel, majd fordul. Ha réssel nyitás kimarad, akkor 4550 környékén lehet egy esetleges fordulós pont.

OTP napos chart:


Óráson látszik is a korrekciós trendcsatorna.

OTP órás chart:



Hetes szinten felrakott lassú verziót még semmi nem törte, sőt talán a napos RSI fordulat még kicsivel növelte is az esélyét. negatív hangulat ide vagy oda, ez még él! Talán valami hasonló a helyzet, mint amit Cimballi írt, hetes, kéthetes charton erőt mutat a bika, RSI 50-n fordult...

OTP hetes chart: