Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday, 23 August 2014

OTP

Továbbra is a nagy LD az elsődleges elképzelésem az OTP mozgására, azaz egy záró ED után egy nagy LD (Ciklus C esetében ED) indult délnek, aminek 3. hullámában vagyunk. 5000 környékéről egy impulse jött délnek és elindult a korrekció.

Hozzáállásom az elmúlt időszakban annyiban változott, hogy sokkal inkább kereskedési szemmel tekintek a chartokra és kevésbé elemzői szemmel. Ez megnyilvánulásaimban is meglátszik. Korábban a 38%-os fibo szintre emelkedés csatornában, majd onnan lefordulás már kis tf-n is short gondolatokat fogalmaztam meg, most ez nincs így, ezért is írtam, hogy ezt még nem lehet shortolni.

Az okok:
- statisztikailag nem éri meg 5-6 fehér napos gyertya után shortot nyitni 
- naposon MA9 felett van rsi
- bár csatornában emelkedett óráson a részvény, az rsi emelkedő csatorna csak 4100 környékén tört, ugyanakkor az emelkedő csatorna kétszerese a fibo szinttel együtt erős támaszként a papír előtt állt
- ilyen emelkedés után shortot nem az első, hanem a második short jelre érdemes nyitni

A veszély egy széles 4. hullám miatt állt (áll) fent a short oldalra.

Hetesen a pénteki záró lehúzás miatt nincs fordulós jelzés longra, a hetes chart inkább bear irányultságú, rsi ma9 alatt, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a bull támasz zónájáról, pontosabban a semleges zónáról fordult északra a piac (rsi 36). Hetesen éppen ezért bear BIAS-zal rendelkezem.

OTP hetes chart:

Naposon - a pénteki zárónak is köszönhetően - markáns, fordulós jelzés született, mely erős triggerrel is rendelkezik, ha jön a follow through, akkor mehet rá a short. Esélyes, hogy a csatornában északra haladás (c=161a) egy ZZ volt, egy nagy A, mely arra utalhat, hogy egy flat korrekcióra lehet számítani, melynek célára akár egy új lowt is hozhat 3700 alatt.  Ha flat, akkor a célár 3850-3450 között lesz. A meglehetősen gyors volt és éles, ezért egy macerásabb b hullámra számítanék ebben az esetben dZZ verzióban, elsődlegesen.
Naposon ma9 felett az indikátor, rsi-t bear ellenállás fogta, rsi 50 v. 40 környékén felpattanásra lehet számítani.

Az új lownak van egy óriási jelentősége, breakeven a long verziónak! (Brikka reális long verziója)

OTP órás chart:

4000 fölött van a 20 napos mozgó, foghatja az esést. A pénteki záró nagyon lehúzta a napos gyertyát, előtte a támasz sokáig kitartott, hétfő döntő nap lehet. Elsődlegesen - legalább a kezdő időszakban - emelkedésre számítok, ebben az esetben 4100 környéke a min. elvárás. Ha tovább esik, akkor a rövidtávon a bull verzióknak annyi.