Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 14 May 2018

USD/HUF - 2. rész

A hosszabb távú - havi chart segítségével készült - előrejelzés esetében több alternatívával kell számolni. Talán unalomig hangsúlyoztam már, hogy a forex piacok eltérnek a részvényektől és indexektől, mert ezeken a piacokon nem lehet minden tf-n impulzussal számolni, így a havi charton látható emelkedés esetében élni kell a feltételezéssel, hogy a rally 302-nél véget ért. A csúcsról 5 hullámnak látszó szerkezet érkezett a lokális mélypontig. Amennyiben a havi charton 2011 óta tartó emelkedés nem tud teljes impulse hullámmá kifejlődni, akkor azt kell feltételezni, hogy az "állandó korrekciós fázisban" lévő devizapiacon a felfelé tartó mozgás után (mely új csúcsot már nem ér el) újabb esés következik. Erre vonatkozóan ezen a tf-n még pontos mozgást és célárakat nem lehet számolni. Egy dolgot lehet valamilyen fokú, nagyobb bizonyossággal előre jelezni, nevezetesen azt, amit talán már mindenki felfedezett a piacon, hogy 270 környékén található egy erőteljes ellenállási zóna, amin vélhetően nem fog átszáguldozni a piac.
A bull verzió szerint a kereszt képes egy teljes impulse hullámmá fejlődni, ebben az esetben a korábbi tetőt meghaladó szintek érhetőek el. Ezek a szintek a spike-ok figyelembevételével 338-370 között szóródnak, biztosabbat talán majd a további mozgásból lehet számolni.
Alternatívaként továbbra sem szabad elvetni, bár nyilván a valószínűsége nagyon kicsi, de mivel szabályt nem szegett, ezért evidenciában kell tartani annak a lehetőségét, mely szerint 4/c hullám halad jelenleg északnak és a szürke zónában várt sávozás végül megvalósul (ha felfelé tart a piac, akkor is kialakul, csak nem abban a formában, ahogy vártam). A bekövetkezés valószínűségét továbbra is kicsinek tartom a hullámok aránytalansága miatt, ugyanakkor abban teljes mértékben biztos vagyok, hogy ez az alternatíva lepné meg leginkább a piaci szereplőket.

USD/HUF havi chart:


folyt.köv.

Bitcoin

A napokban hihetetlen célárról olvastam a Bitcoin vonatkozásában, ezért ismét ránéztem a grafikonra. Azt hiszem ez a célár most nem lehetséges. Előtte minimum egy korrekciónak kell lefutnia, a korábban említett, igen mély célárak valamelyikére (link). Hetesen továbbra is arra adom a legnagyobb esélyt, hogy egy impulse ment délre, ezért egy felfelé tartó korrekció után további mélypont következhet. A felfelé körben akár 12.000 USD/BTC ár is beleférhet, egy szép felszúrással.