Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 30 July 2012

MOL - várakozás

Kérdésre reagálva szerintem a Mol nem végzett a diagonállal. Az 5. hullám zárásakor egy kirobbanó forgalomra számítok, jelen esetben akár a következő fibo szintig való felnyúlással, majd hirtelen eséssel. A forgalom növekedése az ék utolsó hullámára jellemző karakterjegy, ez még biztosan nem történt meg, miközben láthatóan csökkent a forgalom és csak a csúcsoknál volt magas. Tipikus diagonal karakterjegy.

MOL napos chart:



USD/HUF - várakozás

A várakozások szerinti első Fibot elérte a piac, majd lefelé fordult. Véleményem szerint a hullám kijelölésre került, méghozzá úgy, hogy egy 3 hullámból álló, flat a-t láttunk. Nem lepődnék meg rajta, ha a korábbi mélypontra menne a piac vissza, vagy alá, azaz forint erősödésre számítok a következőkben (éjszaka, holnap, órás tf!, mai aljra gondolok). A flat hullám azt jelenti, hogy a korrekció végével további forint erősödésre van esély, nagyobb tf-n. Flat a miatt az is elképzelhető, hogy a forint gyengülését a 230-as szint fogni fogja, de erről majd holnap, addigra többet tudhatunk.

USD/HUF órás chart:






Bux - várakozás - órás

Mutatom a buxnál a feltételezett ED-t és a megvalósulását az azt követő esésnek.


OTP - várakozás

Hetes, napos ábrán nincs változás a korábbi leírtakhoz képest. Órás ábrán jelent meg valami, amiről nem tudom eldönteni, hogy 3/5 vagy 5/5 pozícióban foglal helyet. Amennyiben 5/5, akkor komoly eséssel kell számolni. Egy ED látható, de sajnos a pontos helyzetét nehéz belőni, az indikátor képén rajzolódott ki az ék, amihez hasonló a bux grafikonján is feltűnt, adott esetben egy a hullámmal mindkettő elérhette a kiindulási pontját. Azért írom, hogy adott esetben, mert az ábráról nem tudom egyértelműen az első hullámot meghatározni, ezért is a fenti két elgondolás.

OTP órás chart:


Hangsúlyozom, hogy az egyik lehetőség. Egy mélyebb és hosszabb elmélyülés több tf-n segítene a megoldásban, de sajnos erre most nincs időm. Amennyiben 3/5, akkor a tegnap felrakott napos ábrára nagyon nagy az esély. Sajnos mentési problémám támadt, ezért újra kellett rajzolnom, íme:

Több piacra ránézve, úgy látom, hogy egy erősödés még belefér a teljes képhez, ezért most nagyobb eséllyel arra tenném a voksom, hogy az emelkedés 3/5 hullámában láthatjuk az ED-t.

Változások

Sikerült megoldanom egy régi problémát, végre megtaláltam a megoldást, arra, hogy az egyes termékek elemzéseit külön fülön el lehessen érni. Ez azt jelenti, hogy  a következőkben írt elemzéseket ott is meg lehet majd találni. Sajnos a régiekre ez nem fog vonatkozni. A technikai részletekben nem mennék bele, de a lényeg, hogy  főoldalon továbbra is megtalálható lesz minden, azonban a termékenként külön is lehet majd olvasni egymás után az elemzéseket és lehet megjegyzéseket hozzáfűzni.

A szétdarabolás lehetővé teszi, hogy a nagyobb tf-s elemzések, melyek akár napokra is érvénybe maradhatnak folyamatosan és egyszerűen megtalálhatóak lesznek, abban az esetben ha lényeges változás nem történik, akkor nem is fogom frissíteni, max. ábrákkal.

Kitettem egy szavazást, hogy a blog olvasói, mely termékek után érdeklődnek, kérlek szavazzatok és időm, valamint  a saját kereskedésem, várakozásaim függvényében figyelembe veszem.

Jó kereskedést, érdekes hét előtt állunk, szvsz!

Bux - a hármasok

Szépen alakul a buxra korábban feltett "hármasok" előrejelzés. Frissítem az ábrát!


OTP - várakozás - napos, órás kép

Naposon a gyertyákból sok információt nem lehet meríteni. Az RSI láthatóan egy ellenállás elé érkezett (52-es zóna). A Stochastic szerint hamarosan esés jöhet és az RSI órás kép is ellenállást jelez, méghozzá a bull ellenállás zónáját. Ez alapján egy korrekcióra számítok holnap, azonban a kisbefektetők nap eleji felrántását el tudom képzelni. Berajzoltam egy lehetséges mozgást a napos chartra, egyenlőre nem mélyültem el a teljes belső szerkezettel, mert sok lehetőség van a papírban, hiába korrekciós szerkezetek.

OTP napos chart:

OTP órás chart: