Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 31 August 2017

Kontextus - Momentum - Szignál - Egy "elég jó" trade margójára

Elliott rendszere önmagában nem kereskedési modell, bár ezt folyamatosan hangoztatjuk, ennek ellenére sokan hajlamosak akként kezelni. Elliott csak a kontextusát adja meg annak, hogy hol tarthat a piac, melyik irányba van nagyobb esélye az elmozdulásnak, esetleg milyen célárat érdemes megcélozni a kereskedésben, hol vannak a rejtett veszélyek, hol vannak a lehetőségek. A Kontextus - Momentum - Szignál rendszer kidolgozása Cimballihoz köthető, a rendszer nem egyszerű, megtanulása időigényes, feltételezi  Elliott rendszerének ismeretét. Ugyanakkor többen vagyunk, akiknek sikerült elsajátítania és biztosan állíthatjuk, hogy teljesíti a rendszerekkel szemben támasztott alapvető követelményeket, hosszútávon a trader konzisztens nyereségre tud szert tenni. A rendszer nem tökéletes, de ez nem is elvárás vele szemben.

A mai nap legjobb tradeje (eddig), M3-M1, sokaknak ultra mini tf használata mellett:

USD/HUF m3 chart:


Vártam még egy újabb mélyebb low-t, de már több olyan jelzés is volt a chartokon, hogy fordul(hat) a piac, a trade miatt az ebédszünetemet eltoltam vagy két órával, ennél a helyzetnél egy újbóli korrekciót (amire elsődlegesen számítok) már nem lett volna türelmem kivárni (mennyire fontos a trade közben a fiziológiai szükségletek totális egyensúlyba tartása!). A trade várható jövőbeli plusz hozadéka és a tévedés mellett elszenvedhető - elmaradt haszon - már rossz arányt képviselt, gyertyastopot tettem (m1) és vártam, hogy hol zár be a piac, vagy gyorsul és teljesíti az elvárásaimat. Nos, a magammal szemben támasztott heti 8R elvárás jelentős része a zsákban. Lehet itt még új low, sőt nagy az esélye rá, de kereskedési szempontból már nem éri meg a jelenlegi mozgás alapján megjátszani.

(Srácok! m5 Maci, m3 aSS, m15 konv, m30 fast track zöld, H1 piros-zöld antiX felt., h4 piros :D)

USD/HUF

A forint dollár kereszt elsődleges értelmezése, teljes mértékben hasonló az EUR/USD elsődleges értelmezéséhez, sőt talán a két kereszt együttes figyelése miatt tartom ezt az elsődleges verziónak. Az EUR/USD esetében nem ennyire egyértelmű a kép, az USD/HUF esetében az új csúcsra menetel inkább korrekciós szerkezetnek tűnik, mint amit az EUR/USD párnál láthatunk.

USD/HUF napos chart: