Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 13 January 2011

CHF/HUF kereszt FX várakozás - folytatás IV.

A CHF/HUF kereszt tovább esett, így felülírta a korábbi számozást. Más rendszert használva ismét ránéztem, a sok kiszúrás, leszúrás miatt nehéz számolni, egyenlőre úgy tűnik, hogy hamarosan kész a teljes Elliott ciklus jelenleg egy C hullámot csinál, ami akár 207-209-ig is lemehet. A kérdéses megnyúlás valószínű a 3. hullám.

Napos chart:


 Óvatosan a forex elemzéseimmel, nincs benne tapasztalatom!

ZWACK - visszacsatolás

Jelenleg az látszik, hogy a korábbiak szerint az alját láttuk, ha nehezen is de megindult a korrekció. Egyenlőre fordulós gyertya jelzés, a holnapi napon ezt megerősítheti.

Heti chart:


SP 500 röviden

Nekem úgy tűnik, hogy az 1.290 körüli célár 1.287 lesz és itt fordulhat egy kis korrekcióba a piac. Egy megerősítő esés jó lenne...

MTelekom várakozás - 2011 2. hét II.

A tegnap leírt várakozások teljesültek, elindult egy esés. Holnap a délelőtti órákban az esés további folytatására számítok nagyobb valószínűséggel. Elérhető célár továbbra is 535 látszik valószínűnek, melyhez azonban idő kell. 

Mol- várakozás 2011. 2. hét III.

Úgy látszik a Mol esetében sikerült elkapni a fonalat. A mai nap a várnak megfelelő piros gyertya lett, lefordult a 22.400-ról és elindult lefelé. Nehéz célárat mondani, de 21.600 elérhetőnek látszik, ott van az első retrace szint.

Napos chart:



Bux és Bux1112 várakozás - 2011 2. hét IV.

Bux


Nem érzem a piacot, legalábbis az az érzésem, hogy mióta megindult ez a korrekció, az órás chartból történő következtetések nem mindig állják meg a helyüket, a piac felülírja azokat. Tudom, tudom, korrekció, amiben sokszor tört már bele a bicskám és Elliott módszerében ezek a legkomplexebb variációk. 
A mai mozgás még határesetként beleférhet a korábbi várakozásokba, felment, de nem sikerült akár óráson is belezárni, ez az indexeknél megengedhető. A következő nap (esetleg hétfő) irányt mutathat.

A napos chart alapján további emelkedés lehet, de ehhez a 200 napos átlagot át kell vinnie.
Két érv szól a további emelkedés mellett. A 61,8%-os retrace szintet elérte, meghaladta, a másik, hogy (a)=(c) is a következő retrace szintre mutat 23.000-re, ezek alapján elérhető lehet. Ezek a hosszabb távú várakozások,  előtte egy kisebb korrekció beleférhet, amit a mai napon már nagyon vártam, hogy elinduljon.

Alacsonyabb Elliott ciklust nézve, lehet, hogy ez naposon csak a iv. hullám, ami akár sideways is lehet, azaz elképzelhető, hogy a napos alapján holnap esés jön. Ebben az esetben, mint egy párszor az előzőekben, egy nappal korábbra vártam az esést, ami kicsit késett... Ezt alátámaszthatja, hogy a iii hullám megnyúlt hullám. 

Az ábrába berajzoltam egy lehetséges verziót, azaz holnap esés, korrekció, ahol támasz 22.000 (22.050) környéke, majd emelkedés a 200 napos fölé, a következő retrace szintig. Esetleg ezt a "hullám" mozgást megcsinálhatja még egyszer-kétszer. Ha nem következik be holnap (esetleg hétfőn) az azt jelenti, hogy a macik elbújtak és bika piac jöhet a következő retrace szintig. Pozitív gondolkodásra az adhat okot, hogy a piac sokszor fordult mások számára váratlanul... 
Az órás charton  tegnap, nap közben vázolt gondolatokat egyenlőre elvetem.

Napos chart:


Bux1112

A naposon tapasztalható leszúrás miatt nehéz a trend 5 hullámának végét, illetve a hullám hosszát meghatározni. Egyes értékek szerint elértük a csúcsot, más számítás miatt 23.400-ig elmehetünk. A csúcs elérését mutathatja, hogy a BUX index szintén lokális csúcsot mutat. (200 napos átlag alatt)

Napos chart:

Az órás chart ebben az esetben sajnos semmit nem mutat, nem tudom jól berajzolni a hullámokat. Amiről fent még nem beszéltem, hogy ez a korrekció lehet akár 3-3-3-3-3 szerkezetű, ami még tovább bonyolíthatja a fenti képet, a többiről nem is beszélve.