Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 17 July 2023

Alteo

Egy kis részvény, sokszor alacsony forgalommal. Egy nagy cég (MOL) bevásárlása után. A menedzsment nem javasolta a kisbefektetőknek a MOL által adott ajánlat elfogadását, a cég értékét magasabbra becsüli, ahogy az ERSTE elemzése is.

Technikai oldalról az elemzést nehezíti, hogy alacsony a forgalma a papírnak, nem elég likvid, így napos idősíkon nem is érdemes szemlélni a chartot, egyszerűen túl kicsi timeframe, ahol egy-egy eladó vagy vevő el tudja mozdítani az árfolyamot.

A zajok kiküszöbölése érdekében gyertyagrafikon helyett vonalast használok, illetve hetes/havi idősíkon tekintek a papírra.

Az eső csatornát törni látszik az árfolyam, északi irányba. A lefelé történő mozgásnak korrekciós jegyei vannak, mely lehet egy teljes korrekció (flat - a négyzetben), vagy annak az első hulláma. Egyelőre nem lehet eldönteni, hogy melyik verziónak van nagyobb esélye. Ha ránézünk az rsi-re látható, hogy kétszer megtámaszkodott a bull támaszon, ráadásul kialakult egy magasabb alj is, ami a bullish szentimentet erősíti, ahogy az MACD ZLR lehetősége, valamint a flag formációra hajazó szerkezet a havi charton.

Egyelőre bullish irányba tolódik a kép. A célárak pedig a formációtól függnek, de itt akár az Erste által jelzett célár (3790) is nagyon gyorsan szóba kerülhet (kész korrekció), sőt a gyertyaalakzat képe még magasabbra is mutat. A MOL bevásárlás hozhat szingergia hatásokat, emelkedő és fenntartható profitot. 

A funda és TA egymást erősítő együttállása kialakulhat: