Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 27 July 2011

Bux1112 - csütörtök

A mai mozgás nekem azt mutatta, hogy nem tud 5 hullámban emelkedni és az index mozgása alapján azt kell mondanom, hogy a korábban felvázolt számozás szerint (naposon) az 5/5 hullámban lehetünk lefelé. Ha ez így van, akkor további csökkenés jön. A fő kérdés ezek után, hogy ez korrekció, vagy még impulse lefelé mozgás, naposon nem tudom eldönteni, óráson a nagyobb sanszot a mai napalapján az impulse lefelé mozgásnak adok.

Bux1112 napos chart:




A jelzett piros zónából nem sikerült felfelé kilépni, lefordult róla. Sokféle célár elképzelhető - akár egy megnyúlt 5/5 is, egyenlőre a korábban is jelzett zóna a várakozásom. (naposon szemlélve akár egy nagy első hullám is lehet lefelé, ezt tényleg az idő fogja eldönteni, jelen helyzetben azt az egy százalékot ide-oda teszem)

Bux - kérdésre

Miért nem tetszik teljesen a lefelé tartó első nagy hullám verziója?

Sokat nézem a grafikonokat, a buxot az OTP és MOL ára befolyásolja, a nagy eséshez szvsz ezeknek össze kell állnia néhány hét különbséggel, azaz jelenleg ezeknek első nagy lefelé hullámban kellene lennie. Megnéztem az OTP ábráját korábban, hogy mi lehet ez a lefelé menet, nézzétek meg Ti is számozás nélkül.

OTP órás jelölés nélkül:


Ránézésre nekem Flat + ZigZag volt az első elképzelésem, meglepő módon a Fibo szintek is összevágtak... De mi a fenének a korrekciója? Nem zárom ki, hogy első lefelé, de az esés szerkezetének inkább számoznék valamilyen összetett korrekciót, persze lehet tényleg egyes, nem zárom ki, az emelkedés után megtudjuk...

OTP órás jelölésekkel:






Az OTP-re csináltam meg, de a bux hasonló képet mutat.