Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 29 September 2011

OTP várakozás péntektől

ED, most lehet igazán látni, hogy a háromszögek tudnak kavart okozni a gépezetben. Játszott velem és játszhatott veletek is. Abban nem vagyok biztos, hogy teljesen kész, D és E pont még változhat. Ideális korrekciós szint lehet 3.100, több oldalról is, de várjuk meg milyen szerkezetben esik, milyen lesz a korrekció. Az ábrán a jelölt szint átvitele a további növekedés feltétele, de előtte lefelé várom, tehát a téglalap a korábbiakkal ellentétben nem célzóna!

OTP napos chart:




OTP órás chart:


A zónákon nem módosítottam sokat, az esés szerkezetétől függően várom a fenti zónákba a papírt. Ha ZZ korrekció alsó, ha flat, akkor a felső zónába.
Szerintem nagyobb az esélye a ZZ-nek, akkor 3100-at az első körben eléri, majd emelkedés, magas retrace szintre és újra esés egészen le a réshez, de lehet ez már jövő hét.


OTP 1' chart:



Bux és Bux1112 - várakozás péntektől

Kezdek először a napos ábrákkal. Több verzió is van, ami számomra a legvalószínűbb az a következő. A valószínűségi következtetéseket a Cimballi által csak vezérlőelveknek mondott szabályok alapján állapítottam meg. (egy ciklushoz tartozó korrekciók jellemzői, mélysége, időbeli megvalósulása stb.)

Bux napi chart:


Bux1112 napi chart:


A  fenti ábrák szerint volt lefelé egy teljes Elliott ciklus, azaz egy nagyobb korrekció következhet. Kérdőjeles, mert előtte szeretném látni a trendcsatornából való kitörést. Ha jön a korrekció, magas célárat érhetünk el, előzetesen 20.000 környékét mondanám. (lehet, hogy már nem a bux1112, hanem a bux 1212 fogja a küldetést beteljesíteni?) Tényleg, mindenki az esésre hajt, akkor annál erősebb a megérzés, hogy ez a jó számozás.

Nézzük a piacot kisebb timeframen.

A bux és a határidő képe nagyjából hasonló, ami elliotti számozást illeti. Újra számoztam a korábbi verziót, mert a 3. hullám jellegzetességei alapján így jobbnak tűnik. Nem vagyok biztos, abban hogy a teljes ED készen van e vagy sem, még lehet felfelé egy kör. Ha nem megy új csúcsra, akkor esélyes forduló pont lehet 15900+ környéke. A csúcs után esést valószínűsítek, mértékét nehéz előre jelezni, mert b hullám, ráadásul ZZ lehet a teljes szerkezet, ha nem korrekció, hanem trendforduló lesz, akkor a célár 3 hullámban, akár 15.000 is lehet, de erről majd később.

Bux1112 órás chart:


A lényeg kis emelkedés belefér, de utána esést várok, függetlenül attól, hogy hó vége lesz és függetlenül attól, hogy melyik számozás a helyes. Célárat nem tudok most mondani, bármelyik FIBO szint jó lehet , az esés szerkezetétől is függ.

OTP, Bux1112 - gyors

Mindkettő esetében van egy 5. hullám, ami ED, jelentése gyors esés következik, a háromszög aljáig. Amit korrekciónak hittem, az úgy látszik, csak a felfelé menő 5 hullám 5. hulláma. Az esés jelentős része, ma zárásig bekövetkezhet. Közben erős esés kezdődött.. 

OTP órás chart:



Bux órás chart:


Figyelmeztetés

Bármennyire is nagyok a találtatok mostanában, senki ne felejtse el, hogy nincs "szent Grál",  nincs olyan, hogy valaki mindig eltalálja a piacot! Nagyon fontos, hogy megfelelő tudás legyen a birtokodban, hogy felismerd a veszélyeket, amikor a piac már nem az elemzésben foglaltak szerint mozog. Fontos, hogy legyen kereskedési stratégiád, legyen jó money management rendszered azért, hogy megóvd magad a veszteségekről.  Fenntartások nélkül ne higgy senkinek és semminek ! Stop mindig legyen kint!

Bux1112 várakozás

A határidőben csak 3 felfelé hullám látható, azonban a normál indexnél megvan az 5 hullám, még ha az 5. egy picit csonka is. Nem akarok sokat írni, mert egy b hullám mehet lefelé, (vagy 2.) amit a legnehezebb előrevetíteni. Ennek ellenére örülnék a további elemzés szempontjából a 15.000 érintésének. Előtte 15300- és 15400- erős ellenállás. Figyelem, ez nem határidő!

Bux órás chart:


Holnap negyedév vége, esni nem nagyon fog tudni pénteken, jó lenne ma befejezni a szerkezetet (esés), hogy holnap egy szép emelkedés indulhasson Ráadásul bux kosár változás is lesz, inkább ez utóbbi miatt az elemzés sok kockázatot hordoz!

OTP - várakozás csütörtökről

Tegnap a csökkenés nem érte el a várakozásaim szerinti zónát, ma folytatódhat a csökkenés. Minimálisan 3100 környékére várnám, de nem lepődnék meg a 2950+ szinten sem. Sok FIBO sűrűsödik, óráson ezért rajzoltam egy nagy zónát, melybe behúztam a két legvalószínűbb részt. Hangulat függvénye meddig megy el. Réssel lefelé nyitás szerintem simán belefér.

OTP órás chart:



OTP 1' chart: