Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2018. augusztus 24., péntek

OTP

Hosszú évek óta nem foglalkoztam a hazai bankpapír elemzésével. Az elmúlt két hétben a fórumokon és talán itt a megjegyzésekben is pedzegettem egy nagyobb (min. 1000 pontos) esés lehetőségét, elsősorban a napi chartra figyelve. Tegnap este Kisbandival nézegetve a magasabb tf-ket feltűnt egy általunk kedvelt short setup kialakulásának lehetősége havi tf-n, majd kisebb tf-re váltva egy trigger előtt álló HS. A charttokat alapvetően mindketten Elliott-i alapokon vizsgáljuk, mind a setupnak, mind a gyertyaalakzatnak az Elliott-i hullám támogatottsága is meglehet, ami azt jelenti, hogy minimálisan 1500-2000 pont esés benne van a mostani szintekről, még akkor is, ha meglehetősen konzervatívan szemléltük az esés lehetősét. A HS, a short setup célára - kontra trend trade esetében is - 8400-8800 közé mutat, de a jelenlegi tudás alapján a 7700 alá való benézés sem elképzelhetetlen.

OTP hetes chart:


A napos charton szintén látható egy lehetséges HS alakzat.

OTP napos chart:


Richter

A mélyponttól elkészítettem a Richter mozgásának számozását, érdemes egy kis Elliott tudás magatokra venni, mert a részvénypiaci mozgások sokkal kellemesebben előrejelezhetőek, mint a devizapiaciak. Kevesebb az értelmetlen spike, a komplex, sokáig elnyúló korrekció, a nem várt megnyúlás.

Richter 1H chart: