Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday, 16 September 2012

OTP

Kezdem ismét hétvége révén nagyobb timeframe-mel.Havi szinten a bankpapír elrugaszkodott a mélypontokat összekötő támaszról, felfelé vette az irányt. RSI MA9 felett csinált egy horgot és északra indult, jelenleg a semleges zónában tartózkodik, a következő ellenállás 50-52 környékén. Mindemellett az is látszik, hogy az RSI-n egy lefelé mozgó csatornát kellene áttörni, mely a 2007-es csúcstól indul és az összes emelkedést megfogta azóta. Ha sikerül is, nem lesz könnyű. Havi chart alapján a bankpapír inkább bull, mint bear,  de ha ítélkeznem kell, akkor semleges + jelzéssel látnám el.

OTP havi chart:


Hetes grafikont szemlélve a múlt heti elemzés jutott eszembe:
"A hetes ábrán kialakult egy horog, ott ahol vártam. A megjegyzésben annyit írtam erről, hogy komoly emelkedésre lehet számítani szeptemberben, ha a jelzett helyen kialakul az alakzat. Végigolvasva úgy tűnik, mintha egész szeptemberben csak emelkedésről szólna, ezért pontosítom, ha kialakulna egy horog (kialakult), akkor utána komoly emelkedésre lehet számítani (szerintem részben megvolt). RSI vonatkozásban a következő ellenállási szint messze van, éppen ezért simán belefér még a további emelkedés. Következő ellenállás 60 környékén, ha azt átviszi tényleg nagyon bull lesz a piac.Ez a verzió a következő számozással mutat egyezést. (Zöld ED)"

Az utolsó gyertya még nem mérvadó, de a pénteki szintekkel átvitte a bear ellenállást. Továbbá a korábbi csúcs közelébe jutott. Szerintem ez első körben ellenállásként fog viselkedni, éppen ezért egy lefordulásra számítok a jövő héten. Ennek ellenére bullként értékelem az OTP-t hetes szinten. Szerintem megállja a helyét a bull változat, lásd a  már sokszor idézett július 7-ei elemzés.

OTP hetes chart:Amíg ellentmondó információ nem keletkezik az ábrán látható bull számozást tekintem elsődlegesnek.

Napi szinten szépen látható, hogy mit okozott a ZLR, erős emelkedést. Az RSI ábránkán a magas zónában lévő horog zavar, de az utolsó gyertya még változhat, a hétfői  mozgás sokat mondhat majd erről. Nekem az az érzésem, hogy további emelkedés helyett hétfőn valamilyen szintű korrekció fog majd elindulni.

Naposon szerintem a legesélyesebb, hogy a harmadik felfelé tartó dZZ első A hulláma fejeződött be és most egy korrekció következik, min. 38%-os retrace szinttel. Tudom, hogy az emelkedés sokszor hozott ennél is kisebb 23%-os szintet, de úgy gondolom, hogy egy ekkora rally után egy mélyebb szintnek is eljött az ideje.
Naposon stochastic 97 környékén van, ez már tényleg a túlvett zóna. Szerintem nagy szükség van egy kisebb korrekcióra. Itt a 3.900 alá való benézés ideális lenne.

OTP napos ábra:


Óráson a képbe még mindig zavart okoz az a mély leszúrás.  Ennek ellenére nagyjából célzónába ment a piac. Szerintem az 5. hullám 3. alhulláma megnyúlt, ezért ment a 4.100-as szinten át, nagy rést hagyva maga mögött, ami az elemzést megnehezíti. Az órás RSI azonban segítséget ad nekünk. Látható, hogy kétszer is lefordult a bull ellenállás szintjéről, illetve divergenciákat is felfedezhetünk rajta. Egy távolit és egy közelit. Egy olyan ponton, ahol elliott szerinti elemzés 5. csúcsot jelez, hagyományos TA szerint ellenállás húzódik, Cimballi szerinti bull ellenállás fogja az emelkedést nekem fordulós szituációt jelent. Egyedül csak az zavar, hogy minden szinten fordulatra utaló jelet látok, kivéve MACD, aminek vételi szignálja van, de tudjuk, MACD lassú indikátor. Túl sok jel mutat egy irányba, nem szeretem, ha valami ennyire egyértelmű...

OTP órás chart:


Kisebb tf-n az látszik, hogy a csúcstól egy impulse indult lefelé, ami nincs befejezve. Korrekciós trendcsatornát nagy forgalommal gond nélkül átvitte. Ha kis tf-s korrekciót láttunk, akkor is kell még egy trendmozgató alakzatnak lefelé mennie, azaz újabb mélypont jöhet.

A dZZ helyett fejemben van még egy másik bull számozás, de ott egy-egy spike nehezíti az értelmezést, ezért másodlagosnak tekintem és egyenlőre nem foglalkozom mélyebben vele.