Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 23 June 2011

Flat vagy 5. hullám? Ez a nagy kérdés - Bux1112 várakozás péntek

Nyilván ez az a kérdés, ami most a legtöbbünket foglalkoztatja. A mai napra feltett elemzést gyakorlatilag felül írta a piac. 
Naposon a célzónát tetejét érintette a Bux1112, napos ábrán nincs fennakadás minden a várakozások szerint.

Bux1112 órás chart:


Első gondolatom a fenti kérdésre az volt, hogy nem fogom tudni megadni a választ, megnéztem az órás chartot és azt mondom, hogy eldőlt. Nagy tanulság ez a mai nap, mert így utólag benne volt a pakliban, sőt ha önkritikát gyakorlok, nagyon benéztem(!), így átnézve és több időt szánva rá, nem is értem a verziók egy részét. Most érzem úgy, hogy a tréningen tanultak belezavartak, gondolom kell egy kis idő, hogy összeálljon a kép....

Legnagyobb eséllyel a mai nap az 5. hullámot láttuk lefelé, abból is az i-ii-iii-iv alhullámait, holnap esetleg jöhet egy emelkedés, majd le a korábban jelzett szintekre. Az emelkedés szintjére 22.780-at mondanám első körben (azaz lapos retrace, és oldalazó) Az emelkedés a Bollinger szallag közepére mutat (azaz reális), oda mutat a Fibo is. Az szinte biztos, hogy a 5. hullámot láttuk lefelé, mert a harmadik alhulláma nagyon erős forgalomban.

Bux1112 órás chart (forgalom):


Bux1112 órás chart (célzónák):


Meddig mehet? Jogos a kérdés. Első körben továbbra is azt a 22.500 körüli zónát tartom relevánsnak, de akár a második zóna is szóba jöhet, mert ezen a szinten a 3. és 5. is néha megnyúlik (beazonosítást 15' végeztem el)
Charlie szerint az OTP-ban és a MOL -ban is van erő lefelé. Azt hiszem az OTP-t 5.500 környékére vártam. A fenti verziót erősíti, hogy a CHF is várt (5. hullám) célzónájába ért. Link Lassan nagyon jó long beszállók lehetnek, de addig short zónának néz ki a dolog.

Bux1112 - gyors

Erre a szívatós "dupla-flat" verzióra gondolok. Painttel csináltam, nem tökéletes, de talán érthető.
Megvolt a harmadik (iii) megnyúlt hullám korrekciója (kis kék a-b-c), most jön a negyedik hullám (iv),a mely szintén flat (ráadásul a szívatós fajtából), aminél ma nyitásban (b) pontot láttuk és innen megyünk fel a zöld vonalig, a korábban jelzett célzónához, most egy kicsit lejjebb tenném a célárat 23.230 környékére, de gondolom +-20 Ft nem a világ, egyébként is zónáról beszélünk.

Bux1112 órás chart:

Bux1112 várakozás - csütörtöktől

Első célzónát elérte nyitásban, majd onnan lefordult. Több verzióm is van a folytatásra, mindegyik további korrekció jelent, egy kivételével, mely az 5. hullám megindulását mondja lefelé, ennek kicsi az esélye.

Lehetőségek:

1) b hullám háromszög lesz, erre még várni kell, mert szükséges még egy low kijelölése a háromszögön belül.
2) az első célár zóna volt az első hullám, most a 2-at látjuk lefelé
3) lefelé menet egy X hullámot látunk, majd jön újra A-B-C
4) 5. hullám indul lefelé - kicsi, nagyon kicsi az esélye

Bármelyik is lesz, a grafikon alapján ma nyitásban és után nagy eséllyel egy kisebb esés még várható.

Bux1112 órás chart:

Amennyiben a korábbi lokális low alá megy, 5. hullám indulása valószínűsíthető. Egyenlőre további oldalazást várok 22.870-23.135 között. (eséllyel 22.900-930-ig le, majd ismét fel 23.050-23.100) Ha korrekció, kell neki még néhány nap.