Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 3 November 2016

USD/HUF

Ismét egy rövid szabi, természetesen ilyenkor a backup gép van nálam, amin néha rápillantok a piacokra. Augusztus 15-én tettem fel egy chartot az ellenállás és támasz zónákról: Link, most ezt a chartot rakom ki frissítve.


A piac mozgásából egy B hullám karakterjegye rajzolódik ki. A B hullám nagyon kiszámíthatatlan, lehet ZZ, lehet DZZ és lehet egy általam - Elliott után - inverted flatnak hívott kombináció, melyet a szakirodalom (pl.: Prechterék) régen elfelejtettek, de Elliott egyik munkájában felfedeztem és valami miatt megragadt bennem (talán azért, mert sokszor megégetett).

Havi charton elég csúnya (értsd: erős) bearish setup kezd kialakulni, de ugye erről a hó második-harmadik napján nem érdemes még beszélni, sok van még hátra a gyertya zárásához. A B hullám a felfelé körben pont azon a szinten állt meg, ahol ténylegesen 50-50% az esély, ahhoz, hogy felfelé, illetve lefelé menjen tovább, teljes patthelyzet. Ha a jelenlegi helyzetben kellene fogadást tennem, azaz pozíciót nyitnom (nem teszem), akkor most a felfelé körre tennék egy ici-picivel nagyobb sanszot, de ez az a szituáció, amit hosszú távon nem éri meg kereskedni. Az ellenállás és támasz zónákat érdemes figyelni, az alsó szint átszakítása után gyorsan 250 környékére zuhanhat a piac, a 285-ös zóna átvitele pedig akár 300 közelébe is repítheti a keresztet. Ráadásul most mindenki a hírekre figyel :D, nagy lesz, lehet a volatilitás, sokan távol maradnak a piactól, azaz csökkenhet a likviditás.