Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 30 April 2018

USD/HUF

Újabb hónap záródott, ezért érdemes ránézni a havi chartra. A korábban jelzett zöld verzió chartját frissítve, annyi látszik, hogy akár kész is lehet a várt impulzus lefelé. A mélyponton egy Harami Bullish alakzat látszk, mely Bulkowski statisztikája szerint bull piacon 53%-ban, bear piacon 51%-ban  fordítja meg a trendet. Ez az 50 közeli százalék sokat nem segít, még akkor sem, ha a statisztikája 20.000 esetet vizsgált, ha hozzávesszük, hogy a termékek statisztikai mutatói eltérhetnek egymástól, akkor talán jogos az a következtetés, hogy ezzel nem jutunk előrébb.
Az utolsó négy gyertya esetében azonban egy dolgot figyelembe kell venni, mégpedig, hogy a négy gyertya már elfogadható fordulós alakzatnak, hiszen áprilisban megerősítő fehér gyertya érkezett, továbbá rsi bull támasz zónájáról fordult felfelé a piac.
Havi szinten az előny a bull irány mellett van.

USD/HUF havi chart:



Azt hiszem a heti kérdőjelről már elég sokat írtam, továbbra is fennáll, hogy csak a kisebb valószínűség szerint lehet beszámozni teljesnek az 5. hullámot. Immáron biztos vagyok benne, hogy véglegesen csak akkor fogom tudni megtenni, ha bizonyosságot szerzünk arról, hogy megvolt a mélypont. A heti long setup triggerelt, szűrő feltétel nem zárja ki a longot. A setup célára (lmt) 269, találati aránya valahol 67% körül lehet. Ugyanakkor azt gondolom, hogy beszállni most nem érdemes. 261 környékén lehet egy ellenállás és azokon a szinteken törik a bear új low/dupla alj verzió. Szerintem a longra a mostaninál kedvezőbb szintek is lehetnek a közeljövőben. 50 napos mozgó előtt a piac és naposon még mindig a 4/C célzónájában. 3 hét vs. 14 aránytalanul nagy távolság, de sajnos devizapiacon még mindig az elképzelhető tartományban van, ritkán, de van ilyen széles korrekció, azaz még mindig nem jutunk közelebb a megoldáshoz.

USD/HUF napos chart: