Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 28 January 2019

USD/HUF

Talán a január 17-én leírtakkal tudom a mostani helyzetet a legjobban megfogalmazni, ezért bemásolom ide:

"Talán görcsös ragaszkodásnak tűnik a forinterősödés erőltetése, de továbbra is ezt az irányt tartom a belső szerkezet szerint a nagyobb valószínűségűnek. Tisztában vagyok azzal, hogy nagy a dollár kamatelőnye fundamentális oldalon, de a funda nem szokott zavarni az elemzések során. Bármikor jöhet egy MNB kommunikáció (lásd tegnap), vagy egy FED jelzés a kamatemelés újragondolásáról, sőt lassan az ország felminősítése is megérkezik, vagy az arra spekulálók is pozíciókat vehetnek fel. Az alakzatból, ha nem a kisebb eséllyel működő verzió mellett teszi le a voksát (az adataim alapján ritka az olyan eset, amikor egy ilyen szerkezetből nem letörés következik be, ugyanakkor kizárni nem tudom), az esés a reálisabb elgondolás. Naposon a short setup 2. céláráról fordult északnak a piac, a short setup nem sült be, hanem a távolabbi célig futott, ez egyfajta megerősítése annak, hogy nem ördögtől való a forinterősödésben gondolkodni. Mindezek mellett senkinek sem javaslom pusztán egy elgondolás alapján pozícióba lépni, mint ahogy több  helyen a blogon is olvasható, megfelelően letesztelt setupra és money management rendszerre van szükség a sikeres kereskedéshez.

Két gondolat erejéig kitérnék a bullish verzióra: Az egyik, hogy kialakulhat itt, egy általam "F" szituációnak nevezett, trendközepi északi megnyúlás, vagy pedig egy c of B hullám érkezett le délre és egy impulzív emelkedéssel, egy újabb lokális csúcsra fut a piac, kialakítva egy "bull trap"-et, ami után délnek veszi az irányt. Nem tudom kizárni ezeket az esélyeket sem, de nem tartom az eddigi tapasztalatom szerint valószínűbb verziónak."

Az általam "F" betűnek hívott szerkezetre már nincs esély, azt letörte, eltörölte a piac. Nehezen bár, de közelíti a kereszt az első célzónát, melyet minimum elvárásként fogalmaztam meg. Egy kisebb támasz van előtte, amit talán sikerül a héten átvinnie, ha igen, akkor eléri a minimum elvárás szintjét. A pa a másik utat sem támasztotta alá, így gyakorlatilag a bull esélyes verziókat kivette. A legnagyobb kérdés és erre - egy megnyúlás nélkül - a grafikon nem ad gyors választ, hogy merre kell keresni a korrekció végét. Egy runnin flag esetén előfordulhat, hogy nem megy le a minimum zónába, de erre jelenleg minimális esélyt adok. Nem okozna meglepetést, sőt valamennyire végre segítene kikerülni ebből a sávból, ha erőteljes fekete gyertyák érkeznének, akkor még a reális célzónát is elérhetjük (target 1.). Gyakorlatilag 6-7 hónapja beszorult egy sávba a piac, kár kapkodni, lehet a sebesség továbbra sem lesz gyors.

USD/HUF napos chart: