Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 27 January 2014

RED CODE

Nagy vihart kavart a fenti mondat a blogon, most, hogy eltelt pár nap és már senkinek nem okozhat veszteséget kiteszem ide is, ami az extrára kiment, aznap, illetve másnap. A megjegyzésbe írt dolgokat nem szedtem össze, a hangos hezitálás ment hol egyik, hol másik iránynak adva a nagyobb sanszot.

Íme:

Heti verzió, minden az elvárások szerint! MACD hist. várakozások szerint kitörés, éles árfolyam emelkedés. Közel a felső szár! Kicsit pontosítottam a letörés majdani várható helyét. A belső szerkezet alapján hetesen a mostani mozgást utolsó impulse 4-nek gondolom, továbbra is, nem 5-nek.

Bux hetes chart:

Megnéztem naposon és óráson, meghűlt bennem a vér. Naposon nem látszik semmi, de óráson 5 hullám látszik és nem ZZ, azaz flat b esélye minimális! Az előre jelzett célárakat gyorsan elérte, gyakorlatilag az 5. hullám zónájában van a piac! 
Naposon az első hullám négy nap volt, ma szerdán az utolsó felkör három napja tart!

Bux napos chart:


Bux célár elképzelés 19.800! De várjatok fordulós jeleket!!!

Vonalgrafikon a hsz/ed tetőkkel, íme:



Durva, de holnap tető lehet!!! Stop legyen veletek! Ne felejtsétek, nem célárról, hanem setup, trigger párossal van belépő, csak megfelelő Risk Reward arány mellett!!!!!

Órás kiegészítő ábra:


...és a következő nap

A piac ma láthatóan lefordult.Napközben erősödött bennem a gondolat, hogy az 5. hullám elképzelés talán nem állja meg a helyét. Már tegnap is hezitáltam rajta, hetin kizártam, kisebb tf-n belevettem....

Az érvek, amik ellene szólnak:

Órás charton:

  • 127,2-138,2 fibo környékére ment az emelkedés, ha a 19100-ig történő esésre vetítem  ki, ez a két szám a tipikus exp. flat b hullámának fibo szintjei (a spike nélkül 127,2, spike-kal 138,2)
  • belső szerkezetének számozása nehéz, kisebb kompromisszumokkal dZZ, ugyanakkor impulse számozást nehéz ráhúzni, inkább csatornában mozog, nincs csatorna törés, ami az impulse-nál, főleg 3/3 jogosan elvárható
  • negyedik hullám általában időben hosszabb, mint a második, sokszor 161,8% környéke időben, ezt be is rajzoltam piros téglalapként 
Napos charton:
  • RSI értéke magas, RSI csatorna nem tört, pedig negyedik hullámnál elvárás, értéke MA9 felett van, korábban az esést bull támasz fogta
Chartok:



Mai nap után erősebben hajlok a b hullám verzióra, mint az impulse 5-re. Kizárni nem tudom, de most nagyobb esélyt adok neki. Figyelni kell, milyen formában esik, meddig, mi a belső szerkezete. Skalp stratégia mellett, gyors zárásban érdemes gondolkozni, figyelni egy szembe jövő sling lehetőségre naposon. Ahogy a chartot nézem, gyors esés lehet, de péntek kevés lehet majd hozzá, jövő hét elejébe simán bele fog menni, legalább az alj elérése.

Kisebb tf alapján lehet holnap nyitásban, utána egy kis emelkedés 600 fölé egy picit, majd esés és egy nagyobb korrekció, majd további esés délnek.

Jelenleg sem tudom, kész van-e a szerkezet vagy nincs, ha nincs, akkor egy rossz short nagyon elviheti a "tanulatlan" tréder tőkéjét. Látható, hogy nagyon hezitáltam és teszem ezt most is. (14.01.27)