Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 12 July 2011

OTP és Bux

Kihagyom ezt a napot az fenti papírok értelmezésével. Szeretnék többet látni a jelenlegi helyzetről. Az OTP esetében bejött, amit vártam, bement 5.500 alá, ami teljesen belefér egy flat képbe. A bux esetében egy ideje nézem azt a bizonyos 9 hullámos verziót, amikor nem beazonosíthatóak az egyes szintek, de mivel nagyon ritka jelenség nem akartam vele foglalkozni érdemben, mert csak zavaró lett volna. Azt ellenben észre kell venni, hogy még mindig egy lefelé tartó trendcsatornában van bent az index. Azaz lehet egy magasabb szintű korrekció, amivel ellent mond az, hogy lefelé menetben inkább impulse mozgást várnék, a zarmageddonra gondolva, de a hullámok száma nekem nem tetszik. Dupla ZZ? Szóval nem igazán értem. Abban egyre biztosabb vagyok, illetve nagyobb esélyt adok arra, hogy nem lesz esze-veszett száguldás felfelé, új csúcsokra, csak egy korrekció.
Szóval várom a holnapi, esetleg holnap utáni napot hátha mutat valamit a piac. Azt részben jó hírnek veszem, hogy Daneric végre fogja a hullámokat, legalábbis az utóbbi időben végre először, mintha sínen lenne és nem kell új verziót elővenni, talán hamarosan mi is tisztán látunk majd. A nagy impulse mozgást nem lehet majd eltéveszteni!
Pozíció építést nem ajánlom, egyik irányba sem. Talán érdemes a nyereségeseket zárni...

CHF/HUF kereszt várakozás - 28. hét III.

Sajnos bejött a tegnap esti várakozás, a CHF új csúcsra ment, a várt második célzóna fogta meg. Amennyiben fordulat lesz, akkor valóban egy explanded flat korrekciót látunk, ahol B hullám új csúcsra tör ki. Ezt hívjuk bull trap-nek, magyarosan bika csapdának. Sokan az új csúcs után vételbe kezdtek, illetve short pozit zártak, ami látszik is az emelkedés intenzitásán. Ez benne volt e a pakliban? Szerintem igen, ezt meg is írtam január 9-én, erre utalt ma Twer a bejegyzésében. Annak aki nem olvasta: Link.
Az éles szeműek észrevehetik, hogy a most használt számozás és az akkori eltér egymástól, aminek az lehet az oka, hogy akkor valószínűleg egy komplex korrekciót csinált, új mélypont, a csúcsra való kitörés előtt...  A távoli képet újra kell értelmezni, de a rövid esetében  maradhat a fent említett expanded flat, ha nem megy új csúcsra egy komolyabb korrekció előtt. Ezt talán támogatja, hogy a törlesztések nagy része megtörtént, egy kicsi hányada marad 15-ig.
A kérdésre, hogy hosszú távon várok e még emelkedést továbbra is azt mondom igen, nem akarok senkit sem elrémiszteni, akinek hitele van, de 260-270, sőt 300 körüli árakat is számoltam nagy TF-en, de ehhez már a zarmageddon kell.

CHF/HUF napos chart:


Célárat egyenlőre nem mondanék, várok egy új low-t, majd egy új csúcsot és utána. Az új csúcs szvsz nem megy a mai csúcs fölé. Addig annyit, hogy minimálisan a szintjét kellene meghaladni, ha jó a számozás.

Pontosítás, ha nem voltam egyértelmű, CET 19:51:

Egy lokális low-t (ez lehet az első hullám lefelé), majd lokális új csúcs (ez lenne a kettes lefelé). A kettőnek pedig valamilyen FIBO arányban kellene állnia egymással. Ha ez nem történik meg, akkor hibás a számozás, addig pozi felvételét nem ajánlanám. A lefelé tartó hullám, ha tényleg flat korrekció, minimális elvárá, hogy haladja meg a pont minimumát. Remélem így pontosabb, ha nem tiszta valami kérdezzetek!




CHF - gyors

Egy kis nyomonkövetés.
A CHF szinte pontosan megérintette a zóna tetejét majd esésbe kezdett.

CHF/HUF kereszt 4 órás chart: