Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 20 January 2012

OTP - gyors

Péntektől

Kicsit az alapokról, amiről írtam, hogy érdemes végiggondolni, azaz a realitások:

1) C hullám hossza általában A hullám hossza, vagy 161,8%-a annak.

2) Váltakozás elve: ha A hullám annyira impulse, hogy felosztása szinte lehetetlen alhullámokra, akkor C hullám jól tagolható, komplex lesz, vagy fordítva. A komplex volt, ezért nehéz most C-t felosztani.

3) C hullám szintje esetében általános elvárás (de nem mindig igaz), hogy eléri  A csúcsát és meghaladja azt.

4) A korrekció az eggyel alacsonyabb szintű hullám 4. hullámterében fejeződik be.

Anno írtam is, hogy egy komoly C hullám jöhet, megvan, impulse, megnyúlt és feloszthatatlan...Visszatérve a szeptemberi várakozás szerinti véget mégiscsak megcélozta a piac. OTP 3800 feletti árról beszéltem (3.800-4.200), hati esetében 19.000-20.000, egy gyors körrel lassan meg is lehet. Nem érhettük még el a csúcsot, de közel lehet a fordulat, a blog sentitment indexe jelezz :o), aki érti mire gondolok. Kicsit késő van, nem fogok most kutakodni és visszanézni, de egy ideje nem tettem fel elemzést, mert láthatóan nem érzem a piacot és kell egy kis idő, hogy megszabaduljak az érzelmi befolyástól. A keddi Bux1212 képen ott a célzóna, melyet ma átlépett a piac, de ezt jeleztem is.

Nekem a mostani mozgások és a blogon megjelenő kommentek, azt mutatják, hogy közel a fordulat. Milyen közel? Ezt nem tudom megmondani, említettem, hogy az RSI-nek hetesen kell még egy emelkedés, jelentem megvan, holnap még tartania kellene egy viszonylag magas szinten.


Megértem, hogy a rossz poziban ülőket idegesíti a veszteség, azt is, hogy komolyan lehetett volna keresni az ügyleten felfelé, ez így van. Soha nem mondtam, sőt hangsúlyoztam, hogy nálam sincs a Szent Grál. Az, hogy sok esetben, egy olvasó szerint szeptembertől-decemberig az összes nagyobb fordulatot sikerült eltalálni, nem jelent a jövőre vonatkozó hasonló sikererességet. Egy ideje mondtam, hogy érzelmileg én is befolyásolva vagyok, az érzelmi befolyásolás pedig nem jelent sok jót az elemzésre vonatkozóan.