Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 24 September 2014

OTP - Terminal setup

Ma eszembe jutott a szeptember 11-én tett megjegyzésem a terminal setupról. Akár igaza lesz valakinek, akár téved érdemes visszanézni, hogy lehetett-e látni előre a nagyobb mozgásokat, vagy sem, volt-e valami esésre utaló jel, vagy sem. A terminal setup fogalma nekem új volt még pár héttel ezelőtt, de ahogy megláttam az OTP ábráját, a mozgását ez jutott róla eszembe, közel két hete.

A megjegyzés rovatba ezt írtam róla:

"Írtam múlt héten, hogy erős a heti gyertya, nem is tud róla lefordulni, vagy egy erős vétel van még a piacon. Ezzel szemben a longot én hanyagolom, mert a terminal setup jelleg miatt akár gyorsan ellenem fordulhat a piac a jelenleg feltételezett kontextus miatt. Az eladók még nem jönnek, mert várják a 4600-at, a shotosok is, mert optimális szinten akarnak belépni, a vevők minden esést megvesznek, mert 4600 4300-ról 4400-ról jó rr-rel rendelkezik.

Jönnek a nagyobb és nagyobb célárbecslések... ismerős helyzet.

Pont a terminal setup lényege, hogy nem megy el a célárig a piac, OTP 5400 emlékeztek? de több ilyen nagyobb fordulat volt már az elmúlt években, amikor a célárnál betárazva megbízással vártam a piacot és nem jött fel értem, előtte lefordult, az OTP-t 4500 fölé várja mindenki, vagy épp kivárnak, h mi fog történni. Nem néztem forgalmat, de a tegnapi nyitó 8000 db beszédes.

Ha vmi miatt elindul egy fordulat, akkor itt nagy rohanásra lehet majd számítani, aki shortolni akar szalad lefelé kezét fogva a longosokkal, akik felfelé várták még, tömeg pszicho, együtt rohan kéz a kézben a shortos és a longos lefelé a lejtőn. Lehet, hogy nem ez lesz? Lehet. Valószínű? Szerintem nem."


Szóval ma és tegnap kéz a kézben rohantak a traderek :) Mi jöhet? Ha megnézzük a napos ábrát látható, hogy támasz előtt a piac, elég széles a sáv, de rsi is támasz előtt áll, azaz az esés lassulására, átmeneti korrekcióra lehet számítani. Ma számoltam kis tf-n célárat, lehetséges célárta 4141-n álltam a short zárásra, lehet itt fordulat, ugyanakkor óráson még nem láttam ráutaló jelet most este, ahogy megnéztem a chartokat.

OTP napos chart: