Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 3 December 2023

BUX - frissítés 12.03

Az első célárról északnak fordult a piac, ami azt jelenti erős még a bull trend. Ahogy a charton is látható csupán egy belső trend törését láthattuk az oldalazó mozgásban, mely a csatorna középnél északnak fordult.

Ellenállás előtt a piac, a korábbi dupla top szintje, amit valószínűleg, ha nem is első próbálkozásra de át fog vinni. Kialakulóban egy long indikátor-konfiguráció, melynek célzónája a charton a magasabban jelzett zóna. Az alacsonyabban jelölt célzóna pedig egy konzervatív, elliotti alapokon számolt verzió célja lehet.

A következő időszakban is esély mutatkozik egy a tradereket kikészítő, pszichésen nehezen kezelhető mozgásra a magyar piacon, ezáltal a Bux indexben is. Az elemzők (akár az OTP tekintetében is) jelentős kudarcokkal számolhatnak a komplexebb elliottti struktúrák megjelenése esetében. Nem feltételenül alakul így, azonban az év ezen időszakában ennek lehetősége magas.

Mindez azt is jelentheti, hogy a kevés tapasztalattal rendelkező elemzőket, kereskedőket megtréfálhatja a piac, a várt megerősítést követően teljesen ellentétes irányba mozdulhat el, akár magas forgalommal, momentumosan az árfolyam, ahogy ez történt az elmúlt hét esetében is, ahol egy általában alacsony valószínűséggel futó verziót választott a piac, melyre gyors SQ érkezett, menekülésre késztettve a korábban magabiztos shortolókat ezáltal erős momentumos mozgást hozva, magas forgalommal.

Amennyiben a forgalom leesik, a mozgás lelassul, akkor számolni kell a fent említett fájdalmas verzióval. Abban az esetben, ha  a forgalom magas marad, a lassúlásnak nem látjuk jelét, akkor a gyors és váratlan irányváltásokra nem kell számítani, az első célzóna fölé momentumos mozgással juthat el az index, majd egy oldalazást követően a felső célzónába, vagy az alá érkezhet meg az index valamikor december-januárban.