Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 15 February 2012

OTP - csütörtöktől

Régen foglalkoztam az OTP-vel, aminek elsősorban az volt az oka, hogy láthatóan nem tervezett a papír nagyobb mozgást produkálni, amivel érdemes lett volna foglalkozni. Most sem szeretnék lemenni kisebb tf-re, csak egy kis összefoglalást adni az elmúlt időszakról.

A napos ábrán látható, hogy a célzóna után lefordult a piac. Ha vetünk egy pillantást csak az RSI grafikonra akkor ott is látszik, hogy a várakozások szerinti utat járta be a piac.

OTP napos RSI:
OTP napos chart:


Mi jöhet, mit várok a piactól? Továbbra is a várakozásom az esés, de szemmel láthatóan valamire vár a papír, oldalaz, végletekig menően. Ha ránézünk a hetes chartra látható, hogy bear a piac (megj.: ez decemberben is látszott, a kék zóna az akkori várt emelkedés zónája RSI-ben, amit elért és elkezdte a lefordulást, de hetesen ekkora rally is belefért abba a korrekcióba, lefordítva, hetes alapján csak az nyisson pozit, aki komoly fedezettel rendelkezik mert nem igazán jó beszálló és hamar kaphat egy margin call-t, igaz most ennek az esélye minimális, de nem árt várni egy szép nagy erőteljes esést...)

OTP heti chart:



Bux - csütörtöktől

Régen tettem fel napos ábrát, most megteszem a korábbi rajzon semmit nem változtattam.

Bux napos ábra:




Az órás chart alapján felrakott verziókból szvsz a piros számozás megbukott, túlságosan is elnyúlt a korrekció. A felső zóna elérését a mai mozgás után már kétségesnek érzem, nagyobb esélyt adok a tegnap is említett zónának, melyet most fel is raktam a rajzra. Felmerült bennem a kérdés, hogy a mai csúcsot lehet e már Minor C hullámként értelmezni, de közelről megnézve én a felfelé menő szakaszt inkább 3 hullámnak értékelem, mint 5-nek, ezért a válasz erre a kérdésre inkább nem, mint igen, de a rés miatt nem merem kizárni. A mai mozgás alapján nőt az ék verzió lehetősége, amit tegnap már említettem: "mert vagy a mai mélypontról, vagy az ábrán kis kék téglalappal jelölt zónából, jól számozható/elkülöníthető emelkedés indulhat, esetleg ék formációban"  Holnap szeretnék bizonyosságot is kapni a piactól erre is.  Amennyiben valóban C hullám ék lesz, akkor akár holnap vége is lehet, mert ma elkészült a két legnagyobb utat bejáró hullám, a többi holnapra maradt. Nem tudom milyen lesz a hangulat holnap reggel, tegnap sem tudtam, de az ábrán látott várható nagy emelkedést tegnap este is egy kicsit nehezen hittem el, most is így vagyok vele, de mint ma látható volt, egy éjszaka alatt is tud nagyot változni a hangulat. Kis tf-n nekem úgy tűnik a lefelé jövő 2. hullám ZZ volt, mely egy ékkel fejeződött, vagy fejeződhet be, majd jöhet az emelkedés. Az esés az ék formáció második hullámában ideális 78,6%-os fibo szintig jutott, ami tovább erősíti az elképzelést, azonban a teljes azonosításhoz még legalább két hullámot látni kell.

Bux órás chart:



Bux - gyors