Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 22 December 2011

Bux várakozás - péntektől

Gyorsan az elején felteszem a hetes és napos ábrát. Jelentem minden a terv szerint, ahogy vártuk. Nagyon-nagy eséllyel egy ending diagonál lesz intermediate C pozícióban.

Bux hetes ábra:


Bux napos ábra:


Naposon nagy eséllyel a piros zónába érkezés várható, a felső szár átlépése valószínűsíthető.


Bux órás chart:

Óráson két verzió van, mindkettő szerepel az ábrán.  A magam részéről a piros számozásra látnék nagyobb esélyt, azaz a lefelé tartó korrekció véget ért. 
Általában a kék számozás lenne a helyes, de a nagyobb kép alapján én inkább a piros alternatív számozás mellett raknám le a voksom. A felfelé menet naposon kb 5 napig tartott, ha így folytatja, december 31. lesz a csúcs.

Bux1212 napos ábra:

Nem kell nagyon változtatni az ábrán. Esélyes, hogy csak 78,6%-ig megy fel, azaz a csúcs 18.500 fölött lehet valamivel.

Mindent végignézve a csúcs eléréséig 4-8 nap lehet maximum! Figyelem, a felfelé hullám lehet gyorsabb, mint az 5/a volt!

Ralph Nelson Elliott

Ralph Nelson Elliott, az ember, aki felfedezte a tőzsdei mozgásokban meglévő motívumokat és aki lerakta az elméleti alapokat. 

Nem szerepelt a képe a blogon, sőt igazából semmit sem írtam az elmélet megalkotójáról. Gondoltam megérdemli, hogy legalább egy-két szóban megemlékezzünk róla, hisz zseniális ember volt, egy olyan korszakban, amikor nem létezett számítógép, grafikonrajzoló, pusztán vonalzó és ceruza.

Önéletrajza itt olvasható: Link

OTP 1'- chart

Másodszor futok bele, hogy az OTP LD-t formáz  percesen, a retrace szint pedig elmarad a várt magas szinttől. Ez lehet a papír sajátja, de érdemes odafigyelni rá, mert elmaradhat a jó beszálló, lásd mai napközbeni jegyzetet, ahol vártam egy lemenetet, de nem történt meg. Ezt elliotti értelemben okozhatja a hír hatásának megszűnése, illetve csökkenése. Milyen érdekes, hogy magasabban zártunk, mint tegnap. Kitartott a hír 24 órát? Szerintem nem, de ezt még nehéz biztosan kijelenteni, ua. nagy esély van rá.

OTP 1' chart:



Hírek

"Ami még eszembe jutott van egy olyan szerkezetünk, ami lefelé érzékeny a hírekre, azaz egy negatív hír nagyon a mélybe tudja rántani :o))) Amennyiben a hírek mozgatják a piacot :o)))"
"Lassan kezdem azt hinni, hogy a hullámok mozgatják a híreket:o)"