Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 25 October 2012

USD/HUF kereszt

Napok óta gondolkozok a következő lehetőségen, úgy döntöttem felrakom. Napos chart és kivételesen a forexprost használom. A korrekció ideális vége sok esetben az eggyel alacsonyabb szintű negyedik hullám terében ér véget (főleg flat korrekciók esetében).
Ezt a szintet elérte a piac. Tulajdonképpen a célzóna, melyet az év eleje, közepe óta többször említettünk erre, illetve a kalkulációra vezethető vissza. A várt zóna 200-210 volt durva becsléssel. Az ábrán látható, hogy c még nem érte el a hosszát, ugyanakkor nagyjából a korrekciós csatorna alját igen.

USD/HUF napos chart:


USD/HUF napos chart (tisztított):

A következő ábra az ékből való kitörés lehetséges helyét mutatom, sajnos nem tudom a fibotime-ot ráhúzni, ezért csak kb. tudom megjelölni a zónát.  A chartok tanulsága szerint, akár készen is lehet a szerkezet. Amíg azonban nem látható egyértelmű mozgás északnak csak feltételezés. Van/volt egy olyan gyanúm, hogy talán egy ED lesz 5. hullámban is, vagy amit korábban írtam, hogy talán a negyedik hullám sem kezdődött el, ez utóbbit azonban az elmúlt pár nap alapján kezdem hátrébb sorolni. Emlékeztek arra, hogy karácsonyra akár 250 forintos dollárt is elérhetőnek tartottam? Nos, 5 hónap alatt jött le az ed, ha készen van, akkor kb 2-2,5 hónap alatt eléri a kiindulási pontot, illetve azon túlmegy. A kérdés csupán az, hogy kész van e az ed vagy sem? Sajnos jelenleg még nem tudok erre egyértelmű választ adni, lássuk az első impulse-t északnak....


OTP

Az OTP mai mozgása nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a lefelé menet egy B hullám volt, retrace szint 78,6%-ig ment, az esést a bull támasz fogta az RSI-n, ahol megtörte az emelkedő csatornát, ami az utolsó előtti hullámra jellemző. Összefoglalva nem tudom kizárni, hogy a lefelé jövetel egy b hulllám volt és a következő időszakban északnak veszi az irányt, sőt egyenlőre látok erre esélyt. Nagyon fontos lesz, hogy mi történik az RSI MA9 találkozásakor.

OTP napos ábra:


Órás ábrába nem megyek bele mélyen, egyenlőre nagyon hiányzik a két nap. A lefelé kör lehetett egy flat b hulláma is, akkor pedig csak c megy felfelé. A mai aljtól szerintem egy 5 hullámból álló szerkezet ment felfelé, azaz holnap korrekcióra lehet számítani, ideális esetben benéz majd 4.000 alá, majd minimális elvárás, hogy lesz még egy ötös északnak (kivéve running flat!)

Dax

Kérésre megpróbálok a dax esetében (figyelem ez határidős chart!) egy számozást feltenni. Ez is egy lehetőség, a zöld számozás esetében további esés lehetősége erősen felmerül...


OTP

OTP hetes chart:


Hetesen egyenlőre bullish-semlegesnek értékelem a piacot. Jelenleg nincs okom arra, hogy más mondjak. RSI MA9 felett, a semleges zónában, divergencia nélkül... csak a fraktál mutat esés irányába, de nem egyértelmű.

OTP napos chart:


Napos alapon van még tér az esésnek. Önmagában 3 verziónak van a legnagyobb esélye, szvsz:

1) Az ED 4. hulláma tart délnek
2) a piros B készül most
3) valamilyen komplex kombinációban a 2011 szeptemberi esésnek a korrekciója befejeződött és irány tovább délnek.

Nálam egyenlőre a sorrend a fentiek szerint van.

Óráson kevés még az adat. Egyébként van egy olyan gyanúm, hogy van még tér lefelé 3750 körüli zónába (elsődleges, +- 50-100)

DAX

Nagy nehezen, de elérte a korábban jelzett célzónát, miközben elég hosszú utat járt be...


Bux

Bux napos chart: