Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 28 October 2019

MTel

A célzónában hezitál a Telekom papír, de kisebb tf-n alakul egy short belépő, melynek egész jó célárát mutatja a chart, amennyiben triggerelődik is a setup. Célár az előző ellenállás lenne, azaz 440 környéke.


USD/HUF

Az elmúlt időszakban (nyár eleje óta) több terméknél tűnt fel, hogy az Elliott-i oldalról a legjobb tf a hetes. Ott lehet a legjobban leszűrni következtetéseket a várható mozgásról, ott tompul annyira a zaj, ami a chartot éri (pl.: az amerikai elnök twittjei), ami már nem zavaró.

2014-től követtem kifejezetten szorosan a kereszt mozgását, talán az elmúlt év elejéig, azóta ritkán foglalkoztam vele. A 2014 július eleji elemzésben foglalt célárak közül egyet nem ért el a piac (350), a köztes elemzésekben felmerült további célárak közül a 303-as szint környéke teljesítésre került, illetve van egy 316-320 környékére mutató jelzés, ami még nem. A nagyobb tf miatti mérések miatt széles a sáv, ezek a mérések sem frissek, évekkel ezelőtt készültek.

Havi tf-n akár el is készülhetett egy felfelé menő szerkezet, ha nem, akkor nagyon a végét járja. Az utolsó long setup elérte a minimum megfogalmazott célárát, ha esetleg tovább menne, akkor a 314-320 közötti zóna ideális megálló lehetne.

Az utolsó hetes long setup elérte a célárát, a következő ugyancsak az előbb említett zónára mutat. Ha Elliott-i oldalról szemléljük az eseményeket, akkor elég nagy magabiztossággal kijelenthető, hogy ez nem teljes szerkezet, a "right look" még nem teljesül, az utolsó 5. hullám 4. hulláma tarthat(ott) délre és meg is jelent egy bullish csúzli lehetősége a charton, ugyanakkor a fordulós kalapács gyertyára (Hammer) még nem jött a megerősítés, melyet ezen a héten várhatunk.

Elliott-i értelemben a lefelé tartó korrekciót addig tudom 4. hullámnak tekinteni, azaz korrekciónak, amíg a charton jelzett zóna alá nem zár be a piac, ha megteszi, akkor újra kell értelmezni a chartról levont következtetéseket. Ideális hullám végponthoz érkezett a piac a múlt héten, egy fordulós gyertyakombináció arra utalhat, hogy a tető fölé, vagy közelébe visszamehet a kereszt (teljes korrekció, vagy flat).

Egy nagy menetelésnek szakad hamarosan vége, tartósabban, vagy átmenetileg, ha elindul egy korrekció akkor 275; 245 környékére is lezúzhatják a keresztet, utána 350-es célár még nem kizárt (!), de ekkora tf-n, devizában már nem szívesen számolok impulzusokkal, mert többször fogok tévedni, mint ahányszor igazam lesz. A devizákra jellemző a szinte vég nélküli korrekciós mozgás (egyedi sajátosság), így el kell fogadni, hogy ahogy a fák, a deviza mozgások sem nyúlnak az égig.

USD/HUF hetes chart: