Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 27 August 2012

Bux - hármasok

Még mindig a korábban feltettek szerint mozog a piac. Továbbra is hármas szerkezeteket várok, felrakok - egyenlőre csak egy verziót - az egyik lehetőségről. A hsz beírása csak egy megérzés, ami vagy bejön vagy nem, a lényeg, hogy ott is valamilyen hármas szerkezet jöhet eggyel kisebb tf-n. Nyilván a mozgás irányára vonatkozó rajz sematikus ábra, ezt ne felejtsétek el.

Bux napos chart:


OTP - gyors

Sok újat nem tudok írni, frissítem az ábrát.

OTP órás chart:


OTP - várakozás III. rész

Kisebb tf-re mentem le, egy másik számozást is bemutatok. Ez alapján meglepetés következik, az előzőekben bemutatott emelkedés helyett egy kisebb lesz, majd egy esés, tulajdonképpen egy ED harmadik hulláma. Az elképzelés szerint egy ZZ tart délnek, annak is a piac a harmadik hullám első részében van. A meglepetés ott következne be, hogy a piac nagyobb eséllyel még azt a mélységet sem érné el, amit az óráson felrajzoltam, hanem 3.480-3.520 környékén megállna. Tenné ezt akkor, amikor sokan elhiszik az esés tényét, de a piac megfordul. A második meglepetés pedig akkor következne be, amikor az új csúcs hatására sokan beshortolják a piacot, majd letörés helyett száguldás következne északnak.
Persze egy ed 3. hullámának első felében pontos árat mondani lehetetlenség, ez csupán egy hangos gondolkodás, a piac folyamatos követését igényli, értékelést és a számok újrakalkulálását. 
A csúcsról való lefordulás nagyon erős volt, ez inkább egy a hullám jellemzője, mint egy első hullámé. A korrekció, amit óráson mutattam időben nagyon elnyúlik, ezért alternatíva után néztem kisebb tf-n. Tudom egyenlőre sok a kérdőjel és a bizonytalanság, de érdemes figyelni erre a verzióra is. Sőt, azt hiszem ennek a verziónak kellene elsődlegesnek lennie...

OTP 15' chart: