Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 1 February 2011

Egy tisztult kép.... Bika, a javából

Sokáig gondolkoztam, hogy a gyorsan feldobott variánsok közül, mellett mi lehet a jó megoldás. Hittem a fordulat lehetőségében, de ismét bevillant: "ne azt kereskedd, amit gondolsz, hanem azt amit látsz!" jelige, amit valahogy úgy fordítok, hogy "ne azt lásd (keresdd) az ábrán, amit hiszel, hanem ami valójában kirajzolódik!" 
Azt hiszem megtaláltam a legvalószínűbb néhány hetes időtávban működő verziót, ami bizony Bull. A korábbiakban elfogadtam, hogy egy kicsit kilóg az ideális retrace szintről az index, a múltban is volt rá példa, talán most is az történik. Határidőre vonatkozó tiszta adat nincsen, hiszen az elérendő szint a határidős tőzsdei kereskedés (1112) megjelenésénél korábbi időszakra vonatkozik. Nos akkor lássuk:

A célár bizony 23.800 környéke!

Jelölések szerint:

ii= i x 61,8%
iii= i x 423,6%
iv = 23,6% x iii, (leszúrás 38,2%)

(c) = 161,8% x (a)
(b)= 50% x (a)

Bux napos chart:


Ebben a verzióban az SP és a Bux is időben egyszerre érhet a fordulós szinthez. Igen ez a korábban már félve megemlített sideways verzió...


Bux és Bux1112 várakozás - 2011 5. hét III.

A mai nap teljesen felforgatta a várakozásokat, ilyenkor talán az a helyes, ha messziről indulva szemléljük az eseményeket, első körben hetes ábrát fogom használni.

Lehetőségek:

1) Ismét előveszem a korábban használt alt számozást, mely szerint most csak egy negyedik hullámban vagyunk, ez alapján új, a tavaly márciusinál magasabb csúcs születhet. Nem mondok erre célárat, mert szerintem ennek kicsi a valószínűsége, majd akkor fogok vele foglalkozni, ha átvitte a korábbi csúcsot.

2) A zöld számozás szerint a márciusi csúcsból indul lefelé egy hullám, melynek második hullámában vagyunk, ami sideways. Ebben az esetben a tavaly október végi csúcsokhoz mehetünk vissza. (24.000 alá). Ez egyébként az egy szinttel magasabb kék számozás, melyben a korrekció egy a-b-w-x-a-b-c formáció lehetőségét mutatja.

3) Az új amerkai csúcsok ellenére a Bux már nem megy ki új csúcsra, max beállítja a múlt hetit és délnek fordul.

Heti chart:




A fenti dilemmák/verziók eldöntéséhez hetekre lesz szükség.

Napi ábra alapján a bearish scennárió addig áll fent, amíg a múlt heti csúcsot nem viszi át. A gyanúm, hogy a mai amerikai szárnyalást követően akár réssel nyitva tovább csapja a shortosokat, átlépi és fölmegy a novemberi csúcsokhoz. A határidős index esetében a korábbi csúcsok átvitele 24.350 alá hozhatja az indexet, néhány napos távlatban.

Bux1112 napi chart:




Órás alapján berajzoltam egy feltételezett sideways hullámot, ami a holnapi napra adhat egy verziót, illetve zárójelesen vastag kék jelöléssel 1-2-öt, bearish scenáriót. Jelenleg a problémán, hogy ezen felül még egy háromszög verzióra is lehetőséget ad az ábra, azaz bármi lehet....(?)

Bux1112 órás chart:




Jelenleg lehetetlen előrejelzést adni a holnapi napra, ezért a holnapi mozgás irányadó lesz.

Nem tudok elmenni  amellett, hogy óráson valamilyen korrekció történt, a korrekció a-b-c hullámból áll. Eddig láttunk egy a és egy b hullámot, azaz holnap bármi is lesz, látnunk kell egy c-t lefelé. Kivéve, ha azt az esetet veszem, hogy az ábrán a truncationnal jelölt hullámból indulva felrajzolható egy a-b-c hármas, ahol c vége a kék (v).

Elég sokáig tudnék még verziókat gyártani, ebből is látszik a tanácstalanságom, talán most nem Elliott elmélete az amelyik irányt tud mutatni.

Legnagyobb eséllyel, holnap, akár egy réssel történő nyitást, majd esésre látok nagyobb esélyt...




Mindenféle "tek-wudú" nélkül felrakom a napos bux ábrát. Ha összehasonlítom az ábrán látható "tetőzést" a korábbiakkal nekem úgy tűnik, hogy innen csak kisebb eséllyel szokott felfelé menni.

Bux napos: