Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 16 November 2017

USD/HUF

Itt az ideje egy nagyobb bejegyzésben összefoglalni a kereszt vonatkozásában a várakozásokat. Havi tf-n továbbra sem törte semmi az elképzelést, melyet annak idején zöld verzióként mutattam be, talán a változás annyi, hogy a korábban jelzett szürke zónában történő sávozást a piac mozgása egyelőre nem igazolta, a havi tf-n megrajzolt szürke doboz tetejét a piac elérte, majd onnan lefordulni látszik. Természetesen az utolsó havi gyertya még nem zárt, így azt értékelni a hónap közepén nem lehet. A havi tf alapján továbbra is várok még egy lefelé kört, mely lehet a korábbi lokális low-val kialakított dupla alj, vagy akár új low-ra is mehet a piac. Lényeges, hogy a további - jelentős - felfelé kör esetében a piros támasz alá nem zárhat a piac havi tf-n. Amennyiben ez megtörténik, akkor is lesz felfelé kör - jelenlegi adatok ismeretében 270-es zónáig elvárást is lehet megfogalmazni - de az új high (302 felett) már nem valószínű.

USD/HUF havi chart:



Hetes tf-n a havit lényegesen befolyásoló vagy azt kiegészítő elképzelést nem tudok feltenni, ezért a napos chart jelenlegi helyzetének bemutatásával folytatom az elemzést.
Napos tf-n a várakozásként kijelölt célzónát elérte a piac, igaz csak a minimum elvárást teljesítette, a zóna mélyébe nem hatolt be a piac, a múlt héten kitett minimális elvárásként megfogalmazott, fehér vonalként jelzett szintet elérte a piac, majd rövid hezitálás után lefordult. Korábban írt elemzéseimben egy mélyebb, akár 262 környékéig bekövetkező korrekcióval számoltam, továbbá említettem, hogy az ábrán kirajzolódik egy fraktálszerű szerkezet(halvány rózsaszínű téglalapok), mely a dupla tető, új lokális csúcs elképzelés mellett szól, ugyanakkor a korrekció végét sem tudtam kizárni. Ebből fakadóan két elképzelésem van a piac további alakulásáról. Az egyik szerint a piac dupla tető/ új lokális csúcs elérése után fordul délre és tér vissza a magasabb rendű trend, ebben az esetben a csúcs jó eséllyel a 269,3-271,5 környéki szintekre jut el (valamennyi esély van egy magasabb zónához, de 274 felett az egész elképzelést újragondolnám). A másik lehetőség, ezt elsősorban az eur/usd-n meglévő mozgás indukálja, hogy kész a korrekció és a korábbi lokális aljra vagy azon túl megy a piac, azonban a havi tf-n jelzett ellenállási zónát nem lépi túl. Jelenleg a kereszt árfolyamának a két verzió közötti döntést segítő támaszzónát nem sikerült átlépnie, egy megpattanásnak lehetünk tanúi. Bizonyosságot 267,2 fölé történő napi zárás adhatna, a két jelzett szint között (262-267,2) a "senki földjén" tartózkodik az árfolyam, lényeges következtetés levonására valószínűleg még napokat kell várni. Mind a long, mind a short próbálkozás napos tf-n rendkívül kockázatos, nem éri meg.

USD/HUF napi chart:



Napon belüli tf-n nem lepne meg a lokális alj kivétele, de a jelzett támaszzónán történő megpattanás sem, vagy rövid hezitálás után egy nagyon impulzív északi irányú mozgás.
Remélem sikerült mindenki számára összefoglalni, illetve érthetően elmondani azt, ami a kereszt kapcsán a fejemben, illetve a charton van.