Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 29 December 2018

ASX200

Esélyes, hogy lement egy impulzus, melynek végén egy diagonál futhatott. A felfelé kör minimum elvárása a charton jelölve. (B verzióban lesz még egy hullám lefelé).


CAC 40

A francia index előtt is további esés állhat, ideális min. célzónát jelöltem a charton.

CAC 40 havi chart:


FTSE 100

A spike már a célár zóna tetején, elégséges feltétel teljesült az első zónához, ugyanakkor azt gyanítom, hogy vissza fog tekinteni, sőt jó eséllyel bele is megy a zónába.

FTSE 100 hetes chart:


DAX

A Daxról a nyár elején felrakott elgondolás (nagy kép) még állja a helyét. Az akkori rövid elemzés:

A kérdés az utolsó szakaszon van. Elkészült-e a 3. hullám vagy sem és még egy kisebb kör kell a piacnak. Ha elkészült, akkor egy méretesebb esés jöhet, a jelölt 2. korrekció párja. Nem ma, nem holnap, ez havi chart! Sok gyertya elfér a célárig!

DAX havi chart:


Ami eldőlt, hogy a piacnak nem kell újabb high, esik. a minimálisan elvárt célzóna is stimmelhet. Berajzoltam az új chartba:


...és meg is lennénk, DE van egy aggasztó konfiguráció a képen, mely sokkal bearisebb, mint elsőre gondolnák.  Mi van, ha a nagy 1-2-essel jelölt szakasz nem az, aminek elsőre gondoltam, mi van, ha az egy runningflat 4. hullám korrekció, a várakozásnak megfelelő trendvégi bullish slinghsottal? 

Ebben az esetben a teljes felfelé menő szerkezet készen van és a korrekció, mely elindult lefelé, sokkal mélyebbre fog menni, mint ahogy azt sokan várják. Tanult Elliottos kereskedők rögtön nézik a chartot és mondják, hogy ebből bizony 4.000 alatti árfolyam is kinézhet! Valahogy így:


Jelenleg elképzelés, megerősítés kell, de egyre erősebb a gyanúm, hogy komoly gondok jönnek. Ehhez talán érdemes elolvasni ezt a bejegyzést is:Valsag-1-resz.

Összefoglalva: Nem fogok válságot kiabálni, de nagyon nem lepne meg, ha az jönne, de nem kicsi, hanem valóban nagyon nagy.