Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 3 July 2012

OTP - elméleti síkon

Nagy a tf, de nem tudom kiverni a fejemből ezt a lehetőséget, kell hozzá vagy 5-10 év, ha ez lesz, mert az első hullám egy évet biztosan igénybe venne, hisz most csak 1/B-ben lennénk, sajnos az elméletbe nagyon illeszkedne... Ciklus szintű (vagy valamilyen magas tf-n egy ED).


Az ábra használható érdekessége, hogy komoly ellenállásnak mutatkozik a csatorna, ez most nem logaritmikus, bár úgy lenne az igazi. Megmutatom, mi a különbség.


A csatorna alulról nézve nagyon bear képet fest a piacról, ha maradunk alatta és lefordulunk, akkor annyi lehet a papírnak, márpedig több hónapja dolgozik rajta, hogy átvigye.., nem megy neki.

MOL - várakozás

Ma felszúrt a célzónába a papír. Holnap, holnapután eldőlhet, hogy marad e az elsődleges zónánál, vagy egy szinttel magasabbra megy. Korán érte el, mint látható időben későbbre vártam. A Mol esetében is érdemes a belépési szignálokat keresni,szvsz.

MOL napos chart:


OTP - várakozás

Az OTP már napok óta a jelölés szerinti célzónában naposon. Órás tf-n 3.640 környékére mutat sok jel, nagy eséllyel onnan lefordulhat.

OTP napos chart:
OTP órás chart:



Erős bull hangulat esetére, pirossal jelöltem a másodlagos zónát, ez a zóna kevésbé 2. hullámra utaló szint az OTP-nél...


bux - várakozás

Úgy tűnik, hogy rossz a bux értelmezésem. Az ábrán jelölt T pontig egy ZZ ment felfelé. 50%-os fibo szintig jutott, ami akár megfelelő is lehet. Fennáll annak a lehetősége a bear verzióban az LD még nincs kész, hanem csak a 4. hulláma volt a felfelé kör. Sajnos az elképzelést indikátor nem igazolja vissza, ezért az LD verzióval vannak kétségeim.

Lehetőségek:

Bear: 1) LD kész, korrekció kész naposon, talán egy pici emelkedés 17.600-ig majd erős lefordulás, 3/3 jön
         2) LD nincs kész, talán kicsi emelkedés, majd lefordulás a célzónába
         3) a korrekció még nem ért végett komplex szerkezet lesz

Az emelkedés vége, akár a mai csúcs is lehetett (17.550)

Bull: Nagy C ED, egyenlőre nem bonyolódom bele

Bux napos ábra:



Sok a lehetőség, azonban RSI alapján közeleg egy lefelé menet, meglátjuk milyen lesz a karaktere.


USD - gyors

Szerintem a dollár forint kereszt nagy eséllyel túl van a korrekción, az egyik alternatíva szerint flat-flat kombinációt láttunk, melynek a végén egy ED zárta a korrekciót. A 15' charton azt figyelem, hogy valóban a diagonal egy C hullám-e (és nem A, akkor flat + zz kombó lehet, más felosztásban), ha e szerint megy a piac, akkor a 225-öt át kell vinnie, hamarosan kiderül.


Miért veszem előrébb ezt az elgondolást? A válasz az RSI ábráján van, további déli irány rajzolódik ki belőle.


USD - frissítés

Az ábrára nézve az jutott eszembe, hogy ez a menet lefelé lehet egy dZZ, lehet jobb számozás, mint az impulse, mert a 4. túl széles.(elfogadható, de fura)


Ábra frissítések