Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 12 August 2012

Elemzések

Az OTP-t néztem meg mélyebben, azt elemeztem. A többi termék esetében első ránézésre írtam le a gondolatomat, ezért óvatosan kezeljétek.

MOL - várakozás

Frissítem a korábbi ábrát, továbbra is benne a van a jelzett szint elérése, de időben több kell neki.

MOL napos ábra:


Bux - várakozás

Nagyon sok a kérdés a bux vonatkozásában. Régen tettem fel elemzést, itt van egy elképzelés, mélyebb elemzés nélkül, egyenlőre ezt tartom a legreálisabbnak. De számomra nagyon nem egyértelmű a kép.

Bux napos chart:


DAX - várakozás

Megpróbálom felvenni a fonalat, egyenlőre különösebb komment nélkül felrakom az általam nagyobb eséllyel futó verzió célzónáját napos ábrán.

DAX napos chart:


OTP - várakozás

Kezdem a heti képpel. A bear hívők és Twer kedvéért megmutatom, hogy milyen a piros ed, azaz a gyors esés verziója, az ábrában pirossal jelöltem, az egyik lehetőséget. Ebben az esetben nem megyünk a piros szaggatott vonal fölé a piac előtte elkezd esni, megcsinálja  hsz 4. pontját, egy kis emelkedés az 5. is kész, majd leesik, erősen, gyorsan. (megj.: a hsz helyett lehet kombináció, de nem bonyolítom ezzel a képet)

OTP hetes chart:


Fent hagytam a zöld verziót, de szerintem már nem reális, kitört a piac, jövő hét végére max. visszateszt lesz. Legreálisabbnak a kék verziót tartom. Kis tf-n várok egy esést, de lehet a hét vége két napja miatt ez már nem fog hétfőn meglátszani a chartokon, majd emelkedést 3.900 környékére, esetleg picivel fölé. Órás ábrán számolt célár, ezért az eltérés kb. 50-70 pont a célzóna mindkét irányba.

OTP napos chart:


OTP órás chart:


Ha nem lett volna a hétvége, szerintem a következő történt volna  papírral. Kicsi a tf, ezért az első két-három óra alapján lehet majd megmondani, hogy hol tart a papír.

OTP 30' chart:


A jövő hét elején az órás/napos chartokon jelzett célzóna elérését várom, majd egy korrekciót, mely akár lehet mély is, lapos is, vagy esetleg egy hsz., ahonnan további emelkedés a piros szaggatott vonalhoz, illetve egy picit fölé mutat most a fibo, de ez csak kb. Ha ez a zöld ed verzió, akkor a felfelé tartó 3. hullám célára valahol 4.500 felett lesz (kb. 4.700). Tudom ez most durván hangzik! Ha a nagyobb eséllyel bull változat helyett a medve lesz az úr, akkor nem megy ilyen magasságokba a papír. Az ár elérése még hetek kérdése. Nem zavar, hogy nagyobb tf-n két lehetőség van, ami ráadásul ellentétes irányú is, mert a kisebb tf-n lesznek jó belépési pontok bármely irány mellett is dönt a piac.

EUR - várakozás

A dollárhoz teljesen hasonló a helyzet. Egy ZZ mehetett felfelé, ahol a 61,8-as Fibo elérését követően lefordult a piac. További forint erősödés jöhet. Valami furfangra számítok a piacon, mert az ábrák alapján olyan forint erősödés látszik, amit nem tudok elhinni.

EUR/HUF 1H chart:


USD - várakozás

Jelen pillanatban a dollár elért egy ideális szintet, ahonnan lefordult, ráadásul a csúcs a trendcsatorna felső száránál volt, egyenlőre ebből arra kell következtetnek, hogy vége a korrekciónak, további forint erősödés jöhet, a kijelölt  és várt c=161,8%a-t nem éri el a dollár, jelenleg ez látszik a legesélyesebb verziónak. A csúcstól vszinu egy impulse jött le, ha a hétvége nem zavar be nagyon, akkor egy rövid forint gyengülés után következik be a további forint erősödés. 

USD/HUF órás chart: