Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 21 November 2010

Az Ír csomag és a Bux1012

A várakozásoknak megfelelően kéri Írország a mentő csomagot. Sokan emelkedésre számítanak a hír alapján a következő héten a piacokon. Nem tartom kizártnak, hogy a hírkereskedők holnap reggel meglovagolják a jó híreket, de a fő verzióként futtatott várakozások nem változtak (ha mégis jelentős emelkedés lenne, elő kell vennem ismét a diagonál verziót, amit most már nem nagyon szeretnék). A jelenlegi verzióban számolt csúcs max. 22.620 környéke.

Bux1012, órás chart:


Emlékeztetőül a diagonál verzió (ábra frissitve):

Bux1012 napi chart:



Ha a sajtóban ma megjelent nagy várakozások ellenére lefelé menne a piac, akkor nem lepődnék meg azon, ha a média a csomag összegének magas vagy alacsony voltával magyarázná a befektetői bizalom csökkenését/elmaradását.

Jelenleg a korábban megfogalmazott ciklus mentén várom az elmozdulást. Azaz az oldalazás után lefelé.



egy távoli scenárió

A lenti ábra csak egy alternatíva, távoli kitekintés, mely kevés információn alapul (!)  Egy scennárió vagy inkább egy játékos kitekintés csak a piac jövőbeli alakulására. Twer kedvéért teszem fel. Ha e szerint menne a piac akkor a piros számozás 3. hulláma lenne a sokak által várt "armageddon" jelentség. A felfelé utat a korábban említett SP 500 5. hulláma támaszthatja alá. Az arra vonatkozó október 18-ai ábrát is beteszem. 

Bux1012, órás chart:


S&P500 napos chart: