Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 9 March 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 10. hét III.

Meglepetésemre a piac az ALT verziót választotta, Twer napközben be is jelentette, hogy megvolt a ((iv)) hullám, majd a piac lefelé is fordult, meglehetősen intenzíven. Szerintem az ábra mindent elmond. A korrekció várhatóan nem megy a vastag kék vonallal jelzett szint fölé (szabály sértés), majd egy megnyúlt (v) hullám indulhat lefelé. Ez lehet a short paradicsom.... De ne menjünk annyira előre, holnap korrekcióra számítok.

Bux órás ábra:





Bux 1112 órás chart:




Sokat most nem írok hozzá, kék négyszögben várom a határidő mozgását. Igen, a mai low alatt 23.000-ig még elférhet az esés is, sőt igazából egy odaszúrás jó is lenne, mert akkor minden még jobban összevágna. Itt is hasonlóan lapos korrekcióra számítok nagyobb eséllyel, ennél azért nagyobb is lehet, de a piaci kedv engem is befolyásol.

Várakozás - OTP 10. hét IV.

A mai mozgás teljesítette a várakozásokat (még akkor is, ha a piros négyzet meglehetősen nagy volt és csak az alsó szegmensben mozgott), elérte az elsődleges célár zónát 3 hullámban, a csúcs valóban 5.560 és 5.660 közötti volt (a széles becslés  a március elsejei magas nyitó ár miatt volt), majd a lefordulás is megtörtént, mely után vélelmezem a három hullámban történő esés is megtörtént. Ebben azért nem vagyok 100%-ig biztos, de komoly ellenállás előtt áll a papír és kicsi az esély, hogy a korrekció mostani szakaszában átvigye.

Lehetséges, hogy (a) hullám első két hullámát láttuk csak, de erre kicsi esély adok. Ha valóban (a) és (b) pont, utóbbi esetben, akár részleges kijelölése történt meg, akkor holnaptól két esélyes út van (eltekintve a komplex korrekció eseteitől), az egyik egy normál korrekció 5 hullámban felfelé, azaz 3-3-5-ös szerkezet, vagy emelkedés 3 hullámban és akkor elkezdünk egy háromszöget építeni, melynek az alsó szára 5.450 környékére tehető. 

Ha az első verziót nézzük, akkor a célár most már pontosítva 5.700+, azaz emelkedés 5 hullámban. Az elsődleges célár mellett lehetőségként felmerült bennem, hogy nem megy vissza a 61,8%-os FIBO szintre, ami (c) hullám 261,8%-os (a) megfelelője lenne, hanem megáll  lejjebb 5.620 környékén. A második esetről most nem írnék még.

Órás grafikon:


CET: 22.22


Tovább gondolkodva a piacról és újra átnézve az ábrát, arra jutottam, hogy nagyobb eséllyel a korrekció mértéke nem megy fel a 61,8%-os FIBO szintig, de talán a 38,2%-ig sem,hanem alacsonyabb szinten marad meg, ami annyit jelent, hogy 5.540 és 5.620 sávban fejeződhet be (c), azaz a korrekció.
Az esés a korábban jelzet mozgóátlagok átlépésével válhat igazán dinamikussá és első körben 5.000 környékére viheti a papírt. 
Annak is fennáll a lehetősége, hogy eljátszik velünk a papír és hosszabb időt vesz majd igénybe (c) teljesülése (aról nem beszélek, mi történik ha háromszög lesz), azonban jelenlegi információk alapján legkésőbb hétfőre tenném a szakadást.
Lassan abban a fázisban van a piac, amikor jön egy hír és (!) kivételesen Elliottos rendszerben is hírre dől el a piac. (a hír lehet jó is, rántás felfelé, majd esés, esés, esés)

Várakozás - MOL 10. hét II.

Naposon hétfőn nem jött meg a várt fordulós jelzés, kedden annál inkább. Mindezek mellett, holnap valamennyi emelkedésre számítok, majd a hét második felében egy komolyabb esésre.

Napos ábra: