Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 22 April 2022

Bitcoin - Sötét fellegek

Vajon tényleg baljós jelek vagy csupán egy mélyebb korrekció jelei mutatkoznak meg a legismertebb kripo deviza chartján? 

Pontos, érzelmi kötöttségektől mentes, magabiztos választ erre biztosan nem lehet adni, ugyanakkor még egy déli irányba futó korrekciós hullám esetében is a jelenlegi árfolyam feleződésére lehet számítani a következő hónapokban. A charton ennek a konzervatív megközelítésnek a célzónáját jelöltem.

A havi charton indikátor-konfigurációk is támogatják, minimum a jelzett zónáig való mozgást, melyet  egy bear flag formáció is megerősít. A formációk/konfigurációk találati aránya 60-70 % közötti, azaz korántsem 100%-os, ugyanakkor ennek a lehetőségnek/veszélynek a bekövetkezésével érdemes számolni a következő időszakban (a triggerelődés, azaz a setupok megerősítése - egy kivétellel - még nem történt meg!!!)

A Bear Flag formáció talán a hetes képen jobban látható:

Érdekesség, hogy a 200 hetes mozgóátlag, mely az elmúlt 6 évben folyamatosan megfogta az eséseket, jelenleg a célzóna bal alsó sarkában tartózkodik. A sokak számára erőteljes bearish jelentéssel rendelkező SMA50 és SMA200 (Dead Cross - d1) kereszteződése pedig már korábban megtörtént, jelenleg éppen a BT-t követő lefordulásnak lehetünk szemtanúi (D1SMA 200).