Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 21 October 2013

OTP - havi

Flat korrekció vagy ED záró hulláma utáni lefordulás? Ez még mindig a fő kérdés, amire nem tudok egyértelmű választ adni.

A havi chartot nézve a következő információk erősítik a bikát:

- RSI emelkedő csatornája most tört először, ami a negyedik hullámok jellegzetessége (ált. mélyebbre mennek az indikátor értékét tekintve, itt cca. 47 volt)
- Nincs fordulós divergencia (ez sem feltétel, ha egy szinttel magasabb szinten következik be fordulat, akkor nem jelenik meg)
- egyelőre arányos a feltételezett második hullám szintjével, az esés erős volt, ami negyedik hullámoknál előfordul, főleg annak c hullámánál. (lásd  négyzet, ami a második hullám nagysága)
- Van a képen egy határeset bullish csúzli

OTP havi chart:




Érdekes lehet egy havi 4500 feletti zárás :). Mielőtt valaki őrült módon bull gondolatokat támasztana és longolni kezdené a piacot, annak jelzem, hogy ez csak egy lehetőség! Nincs triggerelődött belépési jelzés, főleg nem ezen a tf-n. Ami miatt elgondolkodtat, az egyfelől, mert szerintem sokaknak fájna, másfelől a lefelé jövet exp. LD gondolata nem tetszik, ha ez látszik a charton, akkor valami mást kell keresni, mert annak nagyobb a valószínűsége. Van egy elég bear gondolat a fejemben, e szerint egyelőre LD/3/a-b hullámát láttuk... 

Naposon van egy besült bearish sling, ez pedig bull jelzés. Frissítem a korábbi ábrát, új számítás, vagy jelölés nincs benne, óvatosan vele! 

OTP napos chart:


Érdekesség, naposon a bull támasz nézzétek meg hányszor fogta az esést!


folyt. köv.