Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 20 October 2010

Csemegeuborka - OTP

Régi kedvenc papírom az OTP, évekig szinte csak vele kereskedtem. Agusztus 8-án feltették a kérdést nekem, hogy szerintem fog e még az OTP 6000 fölé menni. Akkor is, most is azt tudom mondani, hogy a márciusi high és az augusztusi low alapján számolt célár az alábbi ábra alapján - pontosítva - 6200-6300 közötti, a 61,8%-os retrace szint figyelembe vételével.
Anno a piac délnek vette az irány, most azonban elérhető közelségbe került a célár, bő két hónappal később. Ha igazak Elliott elvei és még jól is alkalmazom, akkor a következtetés egyértelmű, ki fog legalább szúrni az említett célzónába és az elmúlt 3 hónapot figyelembe véve, most van a legnagyobb esélye rá.
Mivel célzónáról beszélünk a 6.100-as kiszúrás elvben teljesítette, azonban látva amerika jó hangulatát, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy közelebb kerülünk hozzá.

Made in China - csak egy nap volt

Végiggondolva az elmúlt napok eseményeit, arra a következtetésre jutottam, hogy a tegnapi zavart csak a kínai hírek okozták, mára már kezdett helyreállni a piac.

Legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a korábbi scenárió folytatódik, vagyis a piac megpróbálkozik a 24.050  (23.950-24.100) körüli szint elérésével, tegnap, ma csak a negyedik sideways hullámban voltunk. A hirtelen esés megmutatta, hogy milyen lendülettel tud a piac esni, mi vár ránk, ha valóban a maci bújik elő a célzóna elérését követően.
Korábban is említettem, most ismét megteszem nagyon fontos az óvatosság!!! Rezeghet a léc a bikák alatt!!!
Stop losst kitenni, vagy eleve nem nyitni pozíciót, még egyértelművé nem válik, hogy mi lesz.

Van egy régi ábrám, valahol a 3. hullámnál rajzoltam bele a háromszöget, igazából nem nyúltam azóta hozzá és el is felejtettem, legnagyobb meglepetésemre, amikor a lehetőségeket kerestem ráakadtam, még élt :o)
A kérdés, hogy melyik irányba fog kitörni a piac, jelenleg a medve a nyerő...

Egy lépés előre, egy hátra

A tegnapi nap ennyi történt, vagy még sem, meglátjuk.

Lehetséges scennáriók:
1) még mindig a negyedik hullámban vagyunk (sideways), néhány napon belüli célár továbbra is a 24.100 magassága.
2) 23.500 célár elérése után C hullám teljesült és most az első és második hullámot csináljuk felfelé
3) C hullám nem teljesült, csak az elsődleges célára, irány dél 23.300-350 magassága
4) az ötödik hullám csonka maradt és a tegnapi nap  már impulse hullám indult délre.

A tegnap írt óvatosság továbbra is indokolt. A nemzetközi hangulat romlani látszik, ezt jelezhetik a KKE-i devizák és az ázsiai devizák gyengülése, de a gyengülés nem elég erős, még mindig korrekcónak tekintem.
Az SP tegnapi esése is lehetett korrekció, bár elég intenzívnek tűnt.

Várakozás a mai napra:
A kereskedés első óráiban esés, célár 23.300-350. A következő napok mozgásai a fenti lehetőségekből remélem sokat kivesz és tisztábban fogunk látni.
folyt. köv.