Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday, 17 January 2012

OTP - gondolat

Hasonlóan az OTP, a jelölés szerintem már a korábbi ábrámon is fel-feltűnt.

OTP napos ábra:

OTP órás chart:

Bux1212

Korábban egyszer-kétszer említettem, hogy lehetőség lehet, hogy b of (B) egy hsz és ez okozza  a zavart. Ránéztem a régi ábrára, napos Bux1212. Mit gondoltok, mintha a megoldás jött volna velem szembe... A kérdés, hogy az emelkedés megáll-e a téglalapnál vagy feljebb megy...

Bux1212 napos ábra:


OTP várakozás - keddtől

Az OTP esetében is fordulatra számítok. Azt hiszem nem tettem fel még ezt az ábrát. Az alakzat akár készen is lehet, azonban egy felszúrás szerintem nagyon is beleférhet 3.400 fölé, ha felszúr szvsz 3.400.3.450 között lehet a csúcs. Nem szükséges feltétel, de a 3.415 helyett szívesebben látnék legalább 3.420-at, ez a volt a korábbi csúcsvárakozás, illetve az említett csúcsot ha kiszedjük nagy eséllyel megjelennek a divergenciák a bankpapír árfolyamában is.

OTP órás chart:Bux - várakozás keddtől II. rész

ED jelentése: egy magasabb rendű hullám befejezésekor jelentkezik, azaz az ED hullám vége egyben egy magasabb rendű ciklus hullámának is a végét jelöli, ami után gyors mozgás következik. Ha jó az értelmezés 17.000 alá.
Folyamatos divergáló csúcsok jelentése: Egy nagyobb tf-n várható fordulatra utal.


Helyben vagyunk, ezt várjuk. Azt nem tudom jelenleg megmondani, hogy a nagyobb tf-n már Primary 3 indul el, vagy csak a korrekció, újabb magasabb rendű hulláma, meglátjuk.


Mutatom a Buxot 15' charton, jól látható az ED lehetősége, a verzió megbukik, ha a piros párhuzamos felső vonalát átlépi a piac óráson: